Masa de Craciun. Nu uita sa consumi fibre!

Daca si tu te pregatesti de o masa bogata de Craciun nu uita si de consumul de fibre, de exemplu. De ce? Pentru ca te va ajuta sa ai o digestie mai buna si mai eficienta. 

De sarbatori avem tendinta de a manca prea mult din ce nu trebuie. Iar apoi ne miram ca nu ne simtim bine…

Bineinteles ca daca masa de Craciun nu contine si fibre, minerale si vitamine, desigur ca nu ne vom simti prea bine. Asa ca iata ce ar trebui sa facem.

Masa de Craciun – fructe si legume

Mananca un fruct inainte de masa. Cea mai buna idee, daca vrei sa stimulezi digestia si arderile. Plus ca este foarte sanatos si iti vei lua portia de vitamine. Asa ca mananca un mar sau o portie de afine, cu 30 de minute inainte de mesele principale.

Bea apa inainte de masa. Extrem de eficient pentru o digestie puternica si eficienta. Plus ca oricum trebuie sa bei 8 pahare de apa plata pe zi. In special atunci cand vrei sa mentii silueta. Nu uita ca este interzis sa bei prea multe lichide in timpul mesei. Altfel risti sa intarzii procesul digestiei, ceea ce nu este deloc indicat. 

 Mananca o salata de cruditati la fiecare masa. Sau chiar inainte de masa de Craciun. Poti sa fii sigura ca te vei simti mai bine, plus ca deja vei avea o oarecare senzatie de satietate. Asa ca consuma din abundenta fibre si vitamine. 

  Masa de Craciun  – consuma muraturi si varza murata

Sarmalele poti sa le consumi cu tot cu varza, pentru a avea parte de fibre din abundenta. De asemenea muraturile contin  din abundenta probiotice, bacterii bune pentru sanatatea noastra digestiva.

Asa ca este indicat sa consumi aceste alimente fermentate. Plus ca sunt foarte gustoase si vor conferi o aroma unica preparatelor.

Lasa carnea grasa de-o parte. Si prepara fripturi mai slabe sau chiar gratare. Tine minte ca cele mai simple preparate sunt cele mai gustoase si hranitoare. 

Masa de Craciun – bucura-te cu moderatie

Ce ar fi sa consumi legume la abur? In loc de cartofi prajiti. Sau cele la cuptor, care sunt super gustoase si mult mai sanatoase. De asemenea, nu vor incuraja procesul de ingrasare. Asa ca fa acest mic „sacrificiu”. 

Nu manca in prostie. In afara de faptul ca ti s-ar putea face rau, silueta ta va fi vizibil afectata. Asa ca nu te lasa influentata de toti cei care mananca zile intregi incontinuu. Sarbatorile inseamna mai mult decat ce pui pe masa, asa ca da dovada de intelepciune si fii cumpatata.

Nu consuma desert imediat dupa masa si ai grija sa iti iei mai multe pauze. In acest fel poti sti ca digestia va avea loc in mod corespunzator. De asemenea, ia in considerare faptul ca exista deserturi vegetariene delicioase si nici macar nu contin zahar. Asa ca ai de unde alege.

Nu manca in exces si bucura-te de spiritul sarbatorilor!

Evaluarea acestui articol

Va rugam sa evaluati acest articol

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *