De ce ne cade parul? Cauze si remedii

De ce ne cade parul este una dintre intrebarile care ii framanta pe multi, in special cand vorbim despre faptul ca aceasta problema poate semnala o boala. Asa ca, daca observi ca parul tau e super casant, cade foarte des si mult (!), ar fi bine sa nu mai ignori aceasta chestiune.

Incearca sa intelegi ce se petrece. Pentru ca mai mult ca sigur ascunde anumite afectiuni, deficiente, carente, etc despre care habar nu ai. De ce ne cade parul? Pentru ca nu avem suficient fier, magneziu sau cine stie ce alte substante vitale.
Dar despre toate acestea vom discuta mai pe larg astazi, cand vom afla mai multe despre ce semnifica aceasta cadere a parului, de ce se petrece si cum putem preveni aceasta neplacere.

Esti gata sa ai din nou o podoaba capilara demna de invidiat? Atunci haide sa nu mai pierdem vremea si sa intelegem mai bine ce se intampla.

De ce ne cade parul? Ce trebuie sa stii

Vitamina A. Sau lipsa acesteia, mai bine zis. Poate cauza mari neplaceri, care pot sa se finalizeze cu pierderea podoabei capilare. Parul uscat inseamna ca suferi de o deficienta a acestei vitamine, asa ca NU ar trebui sa ignori problema, sub nicio forma. Nu de alta, dar poate cauza si alte afectiuni ale sanatatii. Este foarte util sa faci analize din cand in cand, pentru a sti daca esti in parametrii normali, in ceea ce priveste vitaminele si mineralele. Este indicat sa iei suplimente la indicatiile medicului, pentru a sti sigur ca rezolvi cu succes aceasta chestiune.

Acizi grasi esentiali. Adica Omega 3. Este necesar sa nu iti lipseasca din corp, daca vrei ca parul tau sa fie sanatos. Ce poti consuma mai des in acest sens? Este vorba despre semintele de in, dovleac, cereale integrale, peste, alune. Nu le neglija, pentru ca lipsa acestora te poate ajuta mai mult decat ai crede.

Zinc. O mare problema, dar totodata deficienta sa in organism poate fi raspunsul la intrebarea de ce ne cade parul? Ei bine, cine nu are zinc suficient ar trebui sa consume mai multa linte, nuci, seminte, carne de vita ecologica, mazare, caju, chefir, spanac. Zincul are functia de a accelera regenerarea celulara a pielii si a parului. Asa ca este vital ca acesta sa fie in parametrii normali in corp.

Fier. Lipsa fierului nu duce doar la anemie, ci multe alte probleme de sanatate. De aceea toate mineralele din corp trebuie sa fie in echilibru. Fierul ajuta la transportarea oxigenului in celule, inclusiv la nivelul foliculilor de par. Asa ca este foarte important in cresterea si regenerarea parului.

Chiar si lipsa unui singur element poate cauza probleme serioase, cum este carenta de vitamina B12.

Deficitul de vitamina B12 si vegetarienii

Timp de ani de zile, s-a crezut ca doar vegetarienii si veganii ( care nu consuma carne, oua si produse lactate) sufera din pricina lipsei de vitamina B12. Dar lucrurile nu stau asa. Exista persoane care pur si simplu nu pot asimila aceasta vitamina. Iar acest lucru poate produce dezechilibre la nivelul corpului…citeste mai multe despre carenta de B12 aici >>>

De ce ne cade parul? Atentie la nivelul de proteine

Proteine. Poate ca nu stiai, dar podoaba ta capilara este formata din 90% proteine. Asa ca atunci cand acestea lipsesc din dieta, ar putea exista repercursiuni. Se pare ca proteinele vegetale sunt cele mai bune pentru par si piele. Asa ca mananca mai des fasole, linte, spanac, spirulina, seminte de dovleac, mazare, nuci, naut, etc. In afara de faptul ca sunt foarte hranitoare, acestea te vor ajuta sa fii mai sanatoasa ca oricand!

Vitamina C. Da, ar trebui sa fie prezenta in organism si nu sustine doar imunitatea, asa cum se credea. Joaca un rol important pentru par, piele si unghii. Este implicata si in procesul de producere a colagenului, asa ca este vitala si pentru piele. Este cel mai bine sa asimilezi vitamina C din alimente, asa ca mananca mai des citrice, mere, cirese, ananas, kiwi, dar si alimente cu frunze verzi.

Grasimi. Sunt necesare si atunci cand vorbim despre aceste aspecte. De ce ne cade parul? Pentru ca ne lipsesc tot felul de vitamine, minerale si nutrienti! Asa ca ar fi bine sa consumi grasimi sanatoase precum cele din avocado sau cele din semintele de canepa. Pestele este iarasi o sursa buna, la fel si nuca de cocos.

Stres. Da, parul poate cadea din cauza unei stari de agitatie nervoasa pe care o manifesti pe fundal. Asa ca incearca sa te eliberezi de starile negative si sa nu mai dai importanta tuturor lucrurilor care te afecteaza. Stresul poate conduce la depresii, dar si la manifestarea anumitor boli cronice. Invata sa te bucuri de viata cu adevarat si nu lasa fricile si temerile sa te consume!

5/5 (2)

Va rugam sa evaluati acest articol

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *