Obiceiuri care distrug parul. Ce sa NU faci seara

Fara doar si poate ca acele obiceiuri care distrug parul ar trebui sa fie evitate cu tot pretul, doar in acest fel poti fi sigura ca podoaba ta capilara este in siguranta. Nu de alta, dar sigur iti doresti sa ai un par frumos si ingrijit, dar nu stii ce faci gresit.

Uneori observi din senin ca parul tau pare sa-si fi pierdut stralucirea sau poate se ingrasa prea repede. Este clar ca ai unul dintre acele obiceiuri care distrug parul. In special cele pe care le realizezi seara, vei vedea imediat despre ce este vorba.

Este normal sa ai un ritual zilnic prin care sa-ti ingrijesti parul, dar mare atentie! Nu toate acele obiceiuri pe care tu le crezi oportune sunt bune. Ba chiar din contra. Exista unele pe care ar trebui sa le excluzi cat mai repede.

Care sunt acele obiceiuri care distrug parul?

  1. Te culci cu parul ud. Este de inteles ca uneori vrei sa te speli pe cap seara, pentru a economisi timp. Dar este important sa intelegi ca trebui sa-l usuci. Nu de alta, dar in acele momente parul este foarte slab si se poate rupe extrem de usor, asa ca nu mai evita aceasta actiune. Incearca sa te speli pe cap mai devreme, aplica o masca si usuca-l bine, in forma dorita. Vei arata mult mai bine de dimineata!
  2. Nu il piepteni bine sau…deloc! Nu este indicat sa periezi parul imediat dupa ce te-ai spalat pe cap. Stim, probabil ca esti uimita, in special daca toata viata ai procedat asa. Dar din pacate este unul dintre acele obiceiuri care distrug parul, garantat. Adica cel mai indicat ar fi sa-l piepteni uscat, imediat inainte de a te culca, pentru a stimula scalpul care va emana uleiuri fine. Acestea vor avea grija de parul tau, care va arata mai ingrijit ca oricand.

Asa ca nu uita cat de important este sa-ti usuci parul inainte de culcare. Apropo, daca se incurca foarte tare, foloseste putin ulei de par, pentru a-l descurca si apoi usuca-l. Vei vedea ca face minuni.

3. Nu folosesti perna potrivita. Se pare ca pernele din bumbac au un mare dezavantaj: vor incuraja caderea parului! Se pare ca bumbacul duce la o frecare usoara, asa ca in timpul somnului poti pierde fire de par sau foliculi, ceea ce nu este deloc o veste buna. Care sunt cele mai bune asternuturi pentru a evita aceasta situatie?

Este vorba despre satin si matase, ambele fiind mult mai sanatoase pentru par. Merita investitia, avand in vedere ca vei dormi mult mai bine in astfel de asternuturi. Alta ideea ar fi sa dormi cu o esarfa de matase legata de par, pentru a evita situatia expusa mai sus.

Obiceiuri care distrug parul – atentie la acest aspect!

  1. Modul in care-ti legi parul. Mare atentie si la acest aspect care poate parea banal. Dar poate fi un element cheie in acest proces de deteriorare a parului tau. De ce? Pentru ca, de exemplu, un elastic care are si metal incorporat poate leza podoaba capilara. Nu lega parul prea strans, nu este deloc benefic. Multe femei cred ca daca prind parul il feresc de probleme, dar este exact invers. In acest fel parul va cadea si va incepe sa se subtieze, in timp.

Care este solutia? Fara doar si poate este mult mai indicat sa lasi parul liber, pieptanat si hidratat in prealabil cu uleiuri, de exemplu. Daca e musai sa legi parul, foloseste un elastic lejer, cat sa nu puna presiune asupra podoabei capilare.

2. Ti-e lene sa iti ingrijesti parul. In special la ceas de seara, cand parca ai vrea sa termini mai repede cu „coaforul”. Dar nu este deloc indicat sa sari peste balsam sau masti. Macar o masca cu ulei de masline inainte cu 30 de minute de spalare si tot va face minuni.

Aceste obiceiuri care distrug parul ar trebui evitate, in special ca nu este ceva atat de greu de indeplinit. Pur si simplu este nevoie de mai multa indemanare si rabdare.

Desigur ca s-ar putea sa-ti fie greu sa te eliberezi de cateva dintre obiceiurile precizate mai sus, dar nu este imposibil. Invata sa ai grija de parul tau, foloseste produse cat mai naturale si nu il neglija!

4.61/5 (36)

Va rugam sa evaluati acest articol

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *