Remedii naturale pentru crampele menstruale

Toate femeile trec uneori prin momente mai grele in ceea ce priveste menstruatia, tocmai de aceea trebuie sa stie care sunt acele remedii naturale pentru crampele menstruale, la indemana oricui.

Sigur te-ai saturat sa iti fie rau si sa te doara burta de fiecare data cand apare ciclul menstrual. Probabil te-ai gandit ca exista remedii naturiste, in afara de medicamentele alopate. Si nu te-ai inselat, chiar exista mai multe solutii care te pot scapa de aceste dureri puternice.

Desigur ca este bine sa ai si o alimentatie sanatoasa, mai saraca in grasimi animale si mai bogata in fructe si legume. Nu este nicio gluma, o alimentatie axata pe cruditati va elimina acele dureri, poti testa. Dar pana atunci, trebuie sa afi ce remedii naturale pentru crampele menstruale exista. Vei ramane placut surprinsa sa descoperi ca cele mai multe se bazeaza pe alimente pe care le poti gasi la orice supermarket.

Gata cu pastilele pentru durere, care iti pot afecta sistemul imunitar, in timp. Ai nevoie de leacuri naturale, iar astazi le vei descoperi.

Remedii naturale pentru crampele menstruale – bauturi eficiente si retete

 

1. Suc de lamaie, miere si ghimbir. Poate stiai ca ghimbirul este eficace in tratarea durerilor. Este grozav si pentru digestie, asa va vei avea parte de mai multe avantaje. Cum se prepara? Vei fierbe o cana cu apa, dupa care vei adauga ghimbirul maruntit. Adauga sucul de lamaie si mierea si consuma 2-3 cani de amestec pe zi. Te va ajuta sa previi sindromul premenstrual, oboseala, dinsconfortul.

2. Busuioc. Cum sa nu se numere printre aceste remedii naturale pentru crampele menstruale? Aceasta planta este un analgezic natural, inlaturand cu succes durerea.

Cum se prepara? Vei fierba apa si vei pune frunzele de busuioc inauntru si vei mai fierbe pret de cateva minute. Lasa amestecul sa se raceasca si consuma aceasta bautura de cel putin 2 ori pe zi. Vei ramane uimita de rezultate. Busuiocul este o planta cu valente inalte, tocmai de aceea este folosita si in timpul ritualurilor din mai multe religii.

3. Scortisoara. Alta bautura magica, cand vine vorba de dureri menstruale. Este delicioasa si lupta impotriva inflamatiilor. Cum se prepara? Un sfert de lingurita de pudra de scortisoara la o cana fierbinte de apa. Fierbi apa, pui scortisoara si mai lasi sa fiarba inca 5 minute. Incearca sa bei cat este inca fierbinte, pentru a beneficia de efectele sale. Consuma 2-3 cani pe zi.
Desigur, exista mai multe remedii naturale pentru crampele menstruale, tu esti cea care va alege ce i se potriveste cel mai bine.

4. Suc de morcovi. Aceasta bautura este un antioxidant fantastic, asa ca va functiona si in acest caz. Cel mai bine ar fi sa prepari chiar tu sucul, la tine acasa. Cum se prepara? Ai nevoie de 4-5 morcovi, ii tai rondele si ii pui in juicer. Nu este un proces complicat. PS. Daca inca nu ai un juicer ( storcator de fructe) cumpara-ti unul, merita. Poti „pandi” unul in perioada reducerilor, pentru a gasi un pret bun.

Remedii naturale pentru crampele menstruale – leacurile vechi sunt cele mai bune

De aceasta afirmatie poti sa fii sigura, cum crezi ca se tratau bunicile noastre de astfel de afectiuni? Simplu, recurgeau la remediile oferite de natura.

Un alt leac eficient contra crampelor menstruale este si ceaiul de musetel, in caz ca nu stiai. Bea cateva cani pe zi, in acea perioada a lunii si bucura-te de efecte. Aloe vera si mierea sunt alte ingrediente minune, asa ca nu mai sta pe ganduri si incearca aceste remedii naturale pentru crampele menstruale!

 

5/5 (2)

Va rugam sa evaluati acest articol

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *