Semintele de pin – de ce ar trebui sa le consumi mai des

Poate ca nu stiai, dar semintele de pin sunt adevarate comori pentru organismul nostru, avand in vedere ca abunda in minerale si vitamine. Tocmai de aceea iti vom oferi o serie de informatii importante legate de micutele seminte, atat de eficiente si necesare.

Si acestea sunt considerate ca fiind alimente minune si adevarate medicamente, dar nici nu este de mirare. Au un gust bun si usor dulceag, asa ca pot fi consumate cu usurinta. Desigur, cele mai importante sunt proprietatile nutritionale de care dau dovada. Ce contin semintele de pin? Ei bine, vitamine E, B1, B2, B3, B6, dar si mangan, cupru, fosfor, calciu, seleniu si fier.

Vestile bune nu se opresc aici. Sunt o importanta sursa de carbohidrati, au 0 colesterol si contin fibre de cea mai buna calitate.

 

Semintele de pin sau cum sa scapi de apetitul exagerat

 

Da, da, este cat se poate de adevarat. Asa ca, daca te numeri printre persoanele care nu poate scapa de kilogramele in plus, din cauza apetitului, ai descoperit alimentul perfect. Chiar daca au foarte multe calorii, aproape 700 la suta de grame, semintele de pin sunt eficiente, daca vrei sa slabesti.

Un studiu arata ca oamenii supraponderali au slabit doar consumand aceste seminte de pin. Care este explicatia? Gratie faptului ca acestea sunt foarte calorice, persoanele participante la studiu nu au mai simtit nevoia sa manance asa des. Satioase si sanatoase, te vor ajuta sa scapi de pofte si de foame.

Semintele de pin sunt eficiente si pentru persoanele care vor sa previna procesul de imbatranire. Vitamina E, prezenta in seminte ajuta la protejarea pielii si la mentinerea acesteia.

De asemenea, te pot ajuta sa scapi de senzatia persistenta de oboseala, gratie grasimilor, a vitaminelor si a mineralelor din compozitie. Cu alte cuvinte, semintele de pin pot fi un adevarat tonic si energizant. Deci, poti sa le incluzi ca gustare. Este bine sa le ai la indemana la birou, cand te incearca oboseala de dupa-amiaza.

Daca vrei ca memoria ta sa fie imbunatatita, tine minte ca magneziul si vitamina B6 te pot ajuta in acest sens. Asa ca vei avea o putere de concentrare mai mare si te vei elibera de stres cu usurinta.

Un sistem imunitar puternic este vital, iar semintele de pin sunt un real ajutor. In caz ca nu stiai, aceste seminte contin superoxid dismutaza, o enzima antioxidanta foarte eficienta, care va sustine organismul in lupta impotriva microbilor.

Din moment ce au colesterol 0, este clar ca te pot ajuta sa scapi de grasimi, imbunatatind si functiile ficatului. De asemenea, au rolul de a regla tensiunea arteriala, deci hipertensiunea nu va fi o problema. Contin si calciu, asa ca dintii si oasele vor fi mult mai puternice si sanatoase.

Semintele de pin – ce trebuie sa mai stii despre acestea?

Putini stiu ca fosforul te poate ajuta sa in cazul in care te confrunti cu o stare de epuizare nervoasa sau depresie usoara. Asa ca nu te feri sa le incluzi in alimentatie mai des.

Avand in vedere ca au in compozitie toate vitaminele din seria B si multe alte minerale, semintele de pin s-au dovedit a fi o adevarata comoara pentru sanatatea ta.

 

4.95/5 (37)

Va rugam sa evaluati acest articol

3 comentarii la „Semintele de pin – de ce ar trebui sa le consumi mai des

  • 25 ianuarie 2018 la 16:08
    Permalink

    Articolul este foarte interesant si atragator. Ramane de vazut cat de eficient este dupa ce o sa testam aceste seminte. Va tin la curent. Va multumesc!

    Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *