Ananasul si proprietatile sale asupra sanatatii

Este bine de stiut ca ananasul este unul dintre acele fructe minune, care nu ar trebui sa lipseasca dintr-o dieta sanatoasa si echilibrata.

Acest fructe exotic este recomandat si in diete, fiind plin de vitamine si nutrienti. De asemenea, este un adjuvant excelent in boli cronice, precum osteoporoza sau problemele legate de stomac.

Lupta impotriva inflamatiilor si este un real suport pentru cei care se confrunta cu diverse afectiuni medicale.

De ce este ananasul atat de sanatos?

Iti vom prezenta o serie de beneficii ale acestui fruct dulce si minunat, pentru a te convinge sa il consumi mai des de acum incolo:

– ananasul are un continut ridicat de cupru, ceea ce il face un adevarat inamic al bolilor osoase, impiedicand formarea cheagurilor de sange.

IMPORTANT! Este important ca nivelul de cupru din organism sa fie echilibrat, altfel poti favoriza aparitia unor afectiuni precum osteoporoza sau anemia.

Cuprul este implicat in producerea hemoglobinei, iar alte alimente care abunda in acest element sunt crustaceele si ciupercile

– daca te confrunti deseori cu probleme de stomac sau indigestii tine mine ca ananasul este solutia. Contine bromelaina, iar aceasta enzima digestiva are rolul de a te feri de balonare.

Are si rol diuretic, asa ca este esential atunci cand vrei sa slabesti, favorizand un tranzit sanatos.

Vestile bune nu se opresc aici. Stiai ca ananasul are doar 50 de calorii la suta de grame? Este ca si cum ai manca un desert savuros, dar care nu ingrasa

– ananasul lupta impotriva cancerului. Stiai ca acest fruct este plin de vitamina C si A? Daca il vei consuma regulat vei pazi celulele de radicalii liberi, care ameninta sanatatea acestora

– este o sursa foarte buna de mangan, pe care nu ar trebui sa o neglijezi. Acest mineral are rolul de a intari oasele, foarte important mai ales in cazul persoanelor mai in varsta, dar nu numai.

Oasele fragile sunt un semn de slabiciune corporala, asa ca stai departe de asa ceva. Mentine-te sanatoasa si asigura-ti necesarul de mangan

– ananasul are in compozitie si betacaroten, excelent pentru sanatatea ochilor tai. Asa ca nu te sfii sa il consumi mai des

Ananasul trebuie consumat proaspat

Acest fruct ar fi bine sa fie consumat imediat dupa ce este taiat, pentru a te putea bucura de enzimele si vitaminele pe care le contine.

Varianta de compot, in care ananasul este amestecat cu zahar nu are nici pe departe aceeasi eficienta. Sfat: ananasul este copt daca are o culoare  galben intens spre portocaliu la baza.

5/5 (1)

Va rugam sa evaluati acest articol

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *