Sportul si efortul fizic: de ce nu ajuta intotdeauna atunci cand vrem sa slabim

Sigur ai observat si tu, la fel ca celelalte femei, ca sportul si efortul fizic sustinut nu ajuta intotdeauna atunci cand vrem sa slabim si probabil te intrebi de ce.

Este perfect normal sa fie asa, mai ales ca de multe ori poate ca ai petrecut ore intregi la sala de sport, alergand sau inotand, asa ca ai vrea sa vezi rezultate. Si totusi, acestea intarzie sa apara.

Asadar, intrebarea ramane: de ce sportul pare sa nu ajute, in unele cazuri?

Jonathan Ross, purtatorul de cuvant al American Council on Exercise, a incercat sa lamureasca cetatenii americani cu privire la activitatea sportiva: „Foarte multi oameni au senzatia ca, daca fac putin sport totul se rezolva ca prin minune. Asa ca aleg sa se miste putin, dupa care mananca mult, asa ca nu vor avea succes in dietele lor de slabire.”

Acesta le-a mai atras atentia oamenilor ca sportul este important in cadrul dietelor, dar cel mai covarsitor rol il are modul de viata. Asa cum se cunoaste, nu doar americanii mananca nesanatos, este o problema care pare sa fi acaparat omenirea, de unde si numarul de cazuri de obezitate, aflate in continua crestere.

Ross a mai adaugat: „Nu putini sunt cei care, dupa ce merg la sala de sport, se recompenseaza ulterior cu un preparat bogat in calorii, asa ca nu rezolva mult, in acest fel. Este adevarat ca unele programe pentru slabit pun accent pe nutritie, altele pe sport, dar amandoua valoreaza mai mult luate separat, decat impreuna.”

Cum i-a ajutat sportul pe cei care au slabit peste 12 kilograme, intr-un an

Asa cum era de asteptat, cei care au avut rezultate favorabile, au avut grija sa faca si miscare, in mod constant. Un studiu american a aratat ca cei care au slabit aproximativ 13,5 kilograme si care au reusit sa nu le puna la loc timp de cel putin un an, au facut cel putin o ora de sport, pe zi.

Tocmai din acest motiv, medicii americani recomanda ca adultii sa faca cel putin 150 de minute de sport moderat, de-a lungul unei saptamani. Aceasta inseamna 20 de minute pe zi, ceea ce nu este mult deloc, daca esti determinata sa ai grija de tine. In afara de faptul ca vei slabi moderat in acest fel, poti fi sigura ca inima ta va fi mai sanatoasa.

Cine doreste sa piarda mult in greutate, trebuie sa fie constient ca nu este suficient sa practice sportul doar 20 de minute pe zi. In aceste cazuri este nevoie de 250-300 de minute pe saptamana, doar in acest fel vei putea slabi mai mult.

Dar, cine doreste sa se mentina in forma, poate practica doar 150 de minute de miscare pe saptamana, iar obiectivul sau va fi atins.

Concluzia la care au ajuns specialistii americani, este urmatoarea: oamenii trebuie sa fie activi fizic, indiferent daca vor sa slabeasca sau nu.

Dr. Michele Olson, un renumit profesor de fiziologie in cadrul Auburn University Montgomery a declarat ca: „efortul fizic realizat in 2-3 reprize, de aproximativ 10 minute fiecare, confera sanatate organismului nostru. Va fi redus riscul de a avea afectiuni cardiace, hipertensiune, cancer, etc.”

Cercetatorii mai mentioneaza cat de important este psihicul, in toata aceasta chestiune. Cei care sunt obsedati de gandul de a slabi au in general rezultate mai slabe decat cei care se mentin detasati si actioneaza in acest sens.

4.5/5 (2)

Va rugam sa evaluati acest articol

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *