Remedii la indemana pentru ameliorarea tusei productive

Remedii la indemana pentru tusea productiva pot fi gasite in caminul tau. Cea mai comuna cauza pentru tusea flematica este banala raceala sau gripa. Ea este caracterizata prin acumularea de mucus la nivelul plamanilor si a traheei si lasa senzatia de greutate la nivelul pieptului.

Daca nu este tratata la timp, aceasta poate cauza o infectie la nivelul aparatului respirator.

Simptomele

Simptomele apar fie ca urmare a unei raceli, sau a astmului, bronsitei, pneumoniei si tuberculozei.
Simptomele cele mai comune sunt caracterizate de respiratia greoaie si prezenta mucusului care blocheaza caile respiratorii. Acestea sunt insotite de o senzatie de discomfort, oboseala, ameteala, gat iritat, usoara durere in piept, tuse si  insuficienta respiratorie.

Remedii la indemana

Medicamentele pot ajuta la ameliorarea simptomelor, dar pe langa acestea, incearca cateva remedii naturiste usor de folosit.

1. Apa sarata

Pune 1 lingutita de sare intr-un pahar cu apa calda. Amesteca bine continutul pana cand sarea este dizolvata complet. Fa gargara de 2 sau 3 ori pe zi pana cand caile respiratorii sunt curatate de mucus.

2. Otet de mere cu miere

Adauga 2 lingurite de otet de mere intr-un pahar cu apa calda. Adauga 1 lingurita de miere si amesteca bine. Bea de 2 sau 3 ori pe zi timp de o saptamana, pentru a vedea rezultatele.
Otetul de mere ajuta la intarirea sistemului imunitar si te va ajuta sa iti recuperezi mai rapid sanatatea.

3. Aburi

Umple o oala sau un bol cu apa foarte fierbinte. Adauga cateva picaturi de esenta de menta sau eucalypt. Apleaca-te deasupra bolului cu apa si foloseste o bucata de panza cu care sa iti acoperi capul. Inspira aburii astfel inchisi cu ajutorul panzei. Acest remediu poate fi repetat de 2-3 ori pe zi.

Atentie: Acest remediu nu este indicat copiilor, femeilor gravide si persoanelor care sufera de hipertensiune arterial sau boli de inima.

4. Ceapa

Ceapa contine o substanta care ajuta la dizolvarea mucusului in mod natural. Are proprietati antiseptice si ajuta la prevenirea infectiilor.
Stoarce sucul de la 1 ceapa medie. Adauga tot atat suc de lamaie, miere si apa. Incalzeste aceste ingrediente (dar nu le lasa sa fiarba). Bea ceaiul astfel rezultat, timp de 2-3 ori pe zi. De asemeni, ceapa folosita cruda in combinatie cu alte alimente, ajuta la dizolvarea mucusului si la combaterea tusei productive.

5. Hidrateaza-te

Hidratarea este deosebit de importanta. Apa este vitala vietii si cu toate ca este benefic sa consumam ceaiuri pentru combaterea tusei, nu uita sa consumi si cat de multa apa cu putinta.
Un studiu publicat atesta faptul ca bauturile calde sunt la fel de benefice ca cele consumate la temperatura camerei,. Asadar, daca nu ai posibilitatea de a bea apa si ceaiuri calde, atunci consuma-le cu increderea si de la la temperatura camerei.

Sfat: consuma ceaiuri cu un gust placut. Atunci cand consumi ceva al carui gust iti place, vei stimula salivarea, iar caile respiratorii se vor curata mai repede.

6. Usturoi

Usturoiul este cunoscut pentru proprietatile sale antibacteriene. Pe langa cresterea imunitatii, usturoiul ajuta la deblocarea sinusurilor infundate si la curatarea mucusului din organism. Un studiu efectuat in Marea Britanie a descoperit ca persoanele care au consumat suplimente nutritive pe baza de usturoi timp de 12 saptamani, au fost mult mai imunitizate impotriva racelii.

Sfat: Daca nu va place gustul si/sau mirosul puternic de usturoi, il poti folosi ca ingredient in prepatarele zilnice. Proprietatile sale impotriva tusei productive, se pastreaza, chiar si dupa procesul de gatire.

5/5 (3)

Va rugam sa evaluati acest articol

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *