De ce NU slabesti? Motive concrete

De ce nu slabesti? Pentru ca ai cateva obiceiuri pe care nu le-ai schimbat, mai mult ca sigur. De cele mai multe ori, atunci cand nu reusesti sa faci anumite schimbari este tocmai din pricina unei mentalitati vechi.

Vrei sa dai jos cateva kilograme, dar nu prea vrei sa schimbi modul de a fi, de a gandi, de a manca. Ei bine, nu se poate sa ai castig de cauza, in aceste circumstante. Inainte de toate, este necesar sa lasi in urma obiceiurile nesanatoase si sa „castigi” unele noi, menite sa te ajute.

De ce nu slabesti? Pentru ca inca nu ti-ai propus cu adevarat, dar acest lucru este pe cale sa se intample. Astazi vorbim despre cateva obiceiuri nocive pe care ar trebui sa le elimini din viata ta. De fapt, incepe prin a le constientiza si de abia dupa aceea treci la dieta de slabire efectiva. Odata ce ai inteles ce faci gresit, cu siguranta iti va fi mai usor sa „treci la fapte”.

De ce NU slabesti? Mananci intre mese sau sari peste unele dintre ele

Mancatul intre mese nu este deloc o idee buna, decat atunci cand vorbim despre cele 2 gustari adecvate si sanatoase pe care le putem savura pana la urmatoarea masa. Daca mananci cateva nuci, caju sau migdale (neprajite si nesarate), cateva afine, un mar sau un iaurt degresat, nu este o problema. Acestea sunt doar cateva dintre gustarile sanatoase pe care le poti avea pana la pranz sau la cina.

Dar, atunci cand mananci covrigei, chipsuri, merdenele sau briose pana la urmatoarea masa…poti fi sigura ca nu esti pe drumul cel bun. Dar odata ce incepi sa alegi acele gustari despre care vorbeam, trupul tau va incepe sa se schimbe de la sine. Nu iti va mai fi atat de foame si te vei bucura de portii mai mici, care se vor dovedi a fi satisfacatoare.

Sari peste mese. Si incepi ziua direct cu pranzul, care va fi mai generos decat este cazul, in cele mai multe situatii. Asadar, incepe ziua cu micul dejun. Stim, unele va ganditi ca nu puteti manca de dimineata si nu aveti ce face…Gresit! Incepe cu pasi mici, adica un smoothie de fructe la micul dejun. Apoi, poate vei incerca sa mananci paine prajita cu cateva felii de avocado sau o omleta, etc. Nu-ti face griji, obiceiurile bune se invata, asa ca vei reusi sa intri pe linia de plutire. Cu timpul, chiar vei incepe sa simti ca iti este foame, inca de dimineata.

De ce NU slabesti? Uiti sa mananci…

La fel se petrece si cu masa de pranz, de multe ori. Daca vei manca doar seara, poti fi sigura ca la cina vei servi mai multa mancare decat este cazul…In acest fel, te vei ingrasa si desigur ca iti va fi afectata si starea de sanatate. La pranz poti manca si o salata, de exemplu. Sunt multe retete care se prepara in doar cateva minute, asa cum ar fi salata de ton, cea mediteraneana sau cu pui.

Bei…calorii. Daca si tu esti una dintre femeile care considera ca un pahar de suc este greu de inlocuit, s-ar putea sa fie nevoie sa schimbi acest obicei. Renunta la sucurile dulci si carbogazoase, altfel iti va fi aproape imposibil sa slabesti. Nu uita ca poti bea limonada, fresh-uri sau ceaiuri naturale, facute chiar de tine. Este mai simplu decat credeai sa schimbi aceste obiceiuri, odata ce te hotarasti.

Te bazezi doar pe sport si uiti de nutritie. Daca ai inceput sa mergi la sala sau sa alergi nu inseamna ca ai rezolvat problema. Nu poti slabi sanatos daca nu ai grija si la dieta zilnica. Asa ca fa sport in continuare, dar cauta sa renunti la obiceiurile mentionate mai sus.

Mananca mai natural, gateste chiar tu, alege ingrediente proaspete si sanatoase, vei remarca faptul ca procesul de slabire nu va mai fi o corvoada.

5/5 (4)

Va rugam sa evaluati acest articol

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *