Efectul neasteptat al ciupercilor

Exista un efect neasteptat al ciupercilor, care s-ar putea sa te surprinda. Si nu ne referim doar la faptul ca acestea contin minerale, nutrienti sau proteine, care sustin o alimentatie echilibrata.

Desigur ca stii deja ca aceste alimente sunt versatile si gustoase, transformand orice reteta banala. Ciupercile sunt recomandate atat vegetarienilor, cat si celor care urmeaza o dieta obisnuita. Dar un lucru este cert: o supa crema sau o portie de paste cu ciuperci sunt pe placul majoritatii. Daca mai adaugi si putin usturoi, cu siguranta vei avea parte de o mancare delicioasa.

Dar care sa fie efectul neasteptat al ciupercilor? La ce concluzie au ajuns recent cercetatorii? Despre toate acestea vom discuta in cele ce urmeaza.

Efectul neasteptat al ciupercilor – cum te pot feri de stres?

Pe langa faptul ca au in compozitie vitamina D si alti macronutrienti de care corpul are nevoie in fiecare zi, ciupercile ne pot feri si de stres. Da, ai citit bine, nu sunt necesare cine stie ce suplimente speciale in acest sens. Organismul poate extrage toate cele utile din alimentatie. Iar ciupercile sunt implicate in procesele chimice si metabolice care pot influenta starea de spirit.

Desigur ca este important sa ne mentinem departe de stres, oricum ar sta lucrurile. Iar un lucru este cert: alimentatia joaca un rol esential si aici.

Alimente pentru sistemul nervos – tu le-ai incercat?

Ciocolata neagra. Cu siguranta iti amintesti ca am mai discutat despre beneficiile incredibile ale acesteia. O ciocolata neagra realizata din minim 75% cacao si cu un continut redus de zaharuri sustine bunastarea creierului. De asemenea, diminueaza pofta de mancare, asa ca este o gustare excelenta in dietele de slabire.

Studiile arata ca stimuleaza si nivelul serotoninei, inca un motiv in plus sa mancam zilnic 2-3 cubulete de ciocolata neagra calitativa. Serotonina este un neurotransmitator care ne ajuta sa ne simtim mai bine, atunci cand este secretat…mai multe alimente pentru sistemul nervos >>>

Ciupercile sunt adaptogeni, adica contribuie la echilibrarea organismului, sustindu-i rezistenta naturala.

Efectele ciupercilor. Ce sunt adaptogenii?

Adaptogenii sunt plante, fructe, flori, radacini si ciuperci medicinale non-toxice, fara efecte secundare negative, care pot echilibra organismul, ajutandu-l sa se adapteze la factorii de stres interni, de mediu, fizici, chimici sau biologic, observa sanovita.ro.

Si exact acest lucru realizeaza si ciupercile obisnuite, cele de tip champignon, pe care le consumam zilnic. Medicii americani au observat ca efectul ciupercilor este acela de a sustine procesele de homeostazie existente in corp, pentru ca acesta sa-si mentina echilibrul.

Nutritionistii ne indeamna sa consumam ciuperci ca portobello sau shiitake, pe langa cele obisnuite. Din fericire, in ziua de astazi poti gasi si astfel de tipuri de ciuperci in supermarketuri, asa ca te poti bucura de o dieta variata.

Astfel, ar fi ideal sa consumi ciuperci de 1-2 ori pe saptamana, dar nu mai mult. Ciupercile contin si hormoni totodata, asa ca nu este bine sa exageram. De ce? Au potentialul de a hrani potentiale celule canceroase existente in corp. Tocmai de aceea este bine sa pastram echilibrul.

Ciupercile Champignon – de ce sa le cultivi?

Da, ai citit bine, ciupercile champignon pot fi cultivate chiar de tine. Daca iti doresti sa lansezi un proiect in agricultura, din care sa te imbogatesti, s-ar putea ca acesta sa fie semnul pe care-l asteptai.

In prezent, cultura ciupercilor champignon se extinde tot mai mult datorita cererii in crestere…mai multe despre ciupercile champignon >>>

5/5 (5)

Va rugam sa evaluati acest articol

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.