Obiceiuri alimentare de evitat, dupa 30 de ani

Daca ai trecut de 30 de ani, cu siguranta ar trebui sa renunti sau sa eviti anumite obiceiuri alimentare. Nu din alte motive, dar s-ar putea sa suferi din pricina anumitor probleme de sanatate, la un moment dat.

In special daca mananci de prea multe ori fast-food sau daca vei continua sa bei sucuri carbogazoase. Desigur ca aceste obiceiuri alimentare nu pot fi schimbate peste noapte.

Dar iti vom oferi cateva sugestii utile, pentru ca tu sa reusesti sa ai o viata mai sanatoasa si frumoasa. De asemenea, vei avea mai multa energie ca oricand, daca vei fi dispusa sa faci cateva schimbari importante.

Obiceiuri alimentare demne de evitat!

Lasa „recompensele” la o parte. Adica, nu este cazul sa te premiezi de fiecare data cand ai o mica reusita, cu cate un burger sau o ditamai prajitura. Avem tendinta de a face acest lucru mult prea des, iar apoi ne miram de unde au aparut acele kilograme in plus…Ei bine, este momentul sa iti oferi recompense sanatoase si eficiente. Cum ar fi sa mananci mai des mancare sanatoasa, pregatita chiar de tine?

Apropo, de fiecare data cand vrei sa sarbatoresti, mai bine prepara o cina deosebita la tine acasa, cu siguranta este mult mai buna decat mancarea cumparata. Aceea abunda in aditivi si chimicale, asa ca nu este nici pe departe o idee pe care vrei sa o incurajezi prea des.

Apropo, tu stii ce mananca nutritionistii la cina, pentru a-si mentine in forma silueta si sanatatea? Vei afla in cele ce urmeaza, cand te vom lamuri asupra acestui aspect.

Nu de alta, dar am creat o mica serie. Asa ca daca ai aflat ce mananca nutritionistii la micul dejun si la pranz, trebuie sa stii ce se petrece si la cina. In special ca este ultima masa a zilei, asa ca este important de retinut ca nu trebuie sa mancam foarte mult…vezi aici continuarea >>>

Renunta la sucurile carbogazoase! Am zis de nenumarate ori acest lucru si vom continua sa mai mentionam acest aspect: sucurile sunt nesanatoase! Stim ca iti pot da un plus de energie, iar gustul dulce parca te face sa mai bei un pahar…Dar nu ceda acestei tentatii prea des. Ceaiurile iti pot conferi, de asemenea, energie si buna-dispozitie. La fel si limonadele sau fresh-urile de portocale.

Obiceiuri alimentare la care ar trebui sa renunti

Nu sari peste mese. Este o idee neinspirata, care te va „ajuta” sa mananci mai mult la masa urmatoare. Desigur ca s-ar putea sa te ingrasi sau sa experimentezi probleme de sanatate, odata ce mananci seara, de exemplu.

Desigur ca nu este o problema daca mananci o cina lejera, cum ar fi un peste la gratar, alaturi de sparanghel. Dar cu totul altfel stau lucrurile atunci cand optezi pentru un burger de vita, alaturi de cartofi prajiti…

De asemenea, fii constienta atunci cand mananci. Ar fi bine sa nu te uiti la televizor si sa mesteci incet, fara sa te grabesti. Vei remarca faptul ca, odata ce vei proceda in acest mod, cu siguranta ca vei manca mai putin, dar mai eficient. Nu iti va mai fi foame la fel de repede, asa ca ai incredere in acest mic „truc”.

Nu manca pe fuga si lasa gustarile neplanificate. O gustare recomandata ar trebuie sa fie compusa din cateva afine, migdale sau un iaurt fara grasimi. Sub nicio forma nu sunt indicate merdenelele sau covrigii, asa ca evita-le cat mai des.

Nu uita sa mananci mai putine produse animale, opteaza mai des pentru salate de cruditati, fructe, legume, seminte si nuci. Bea apa inca de la prima ora si consuma si un ceai verde pe zi. Desigur ca si putina miscare este recomandata in fiecare zi. Daca vei respecta aceste lucruri, cu siguranta vei arata si te vei simti mai bine.

5/5 (6)

Va rugam sa evaluati acest articol

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *