Fursecuri americane de Craciun sau Anul Nou – RETETA

Daca si tu vrei sa-i surprinzi in mod placut pe cei dragi ofera-le aceste fursecuri americane de Craciun. Desigur ca pot fi servite cu orice ocazie festiva, avand in vedere ca sunt super gustoase si usor de realizat.

Pentru ca urmeaza sarbatorile, ar fi indicat sa experimentam retete noi si savuroase. Asa ca aceste fursecuri americane vor deveni preferatele tale, garantat!

Cum stim acest lucru? Foarte simplu, contin ciocolata, oua si unt, asa ca nu poate iesi decat ceva foarte gustos! Asa ca haide sa vedem impreuna cum se realizeaza acest desert minunat.

Fursecuri americane de Craciun – reteta

Pentru ca mereu le vedem prin filme si emisiuni din SUA, ar fi momentul sa vedem si noi cum se prepara aceste fursecuri atat de apreciate.

Ai nevoie de:

– 2 oua mari

– 250 grame faina (integrala, daca tii la silueta)

– 200 grame unt cu continut ridicat de grasime

– 250 grame chips-uri de ciocolata (se gasesc la supermarketuri sau magazine naturiste)

– 150 grame zahar brun

– 150 grame zahar alb

– un varf de sare

– un praf de bicarbonat de sodiu

– 10 ml esenta de vanilie

Mod de preparare

In primul rand, vei amesteca faina, sarea si bicarbonatul de sodiu cat poti de bine, te asiguri ca nu exista cocoloase. Intr-un alt bol, vei adauga untul, dar si cele 2 tipuri de zahar pe care le-am inclus in lista de ingrediente. Vei obtine o pasta uniforma daca vei amesteca bine aceste ingrediente. Evident, iti sugeram sa lasi untul afara pentru cateva ore, pentru ca acesta sa fie moale in momentul in care incepi procesul de preparare.

Fursecuri americane de Craciun – pasi simpli de urmat

Dupa ce ai obtinut o pasta moale, vei adauga si ouale in aceasta compozitie, pe rand. Amesteca bine pana se omogenizeaza totul. Poti adauga si esenta de vanilie tot acum, amesteca din nou.

Incepe sa adaugi treptat faina, amestecand bine in tot acest rastimp, nu vrem sa avem cocoloase! Cand aluatul devine moale, adauga si chipsurile de ciocolata si amesteca bine, din nou.

Acum vei pune aluatul obtinut in frigider, pret de 2 ore. Este momentul sa pregatesti o tava, in care vei pune hartie de copt. Vei crea bilute de aluat medii si vei lasa distanta intre ele, pentru ca se vor mari in urma coacerii. Vei obtine in jur de 35 de fursecuri delicioase, poti sa le turtesti un pic pentru a conferi acea forma specifica fursecurilor.

Poti folosi si diverse forme amuzante, americanii taie aluatul in forma de stele, inimioare, casute, etc. Alegerea iti apartine.

Vei incalzi bine cuptorul si vei lasa fursecurile pentru aproximativ 12 minute, la 180 de grade Celsius. Cand devin aurii pe margine, inseamna ca fursecurile tale americane sunt gata.

Chiar daca vei remarca o textura cam moale si dupa coacere, nu te speria. Fursecurile se vor mai intari odata scoase pe o farfurie, devenind crocante la exterior, dar fragede la interior.

Sunt delicioase si merg de minune cu un ceai, o cafea, dar cu siguranta poti servi si un pahar de vin rosu.

5/5 (2)

Va rugam sa evaluati acest articol

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *