Deficitul de vitamina C – semne si simptome

Deficitul de vitamina C poate cauza probleme serioase. Tocmai de aceea dorim sa-ti atragem atentia asupra acestui aspect. Vitamina C este un nutrient esential, care protejeaza corpul de deficiente si sustine din plin sistemul imunitar. Este demn de mentionat ca organismul are nevoie de doze zilnice din aceasta vitamina, pentru a se feri de boli si alte probleme de sanatate.

Deficitul de vitamina C se poate manifesta in numeroase maniere, tocmai de aceea dorim sa-ti atragem atentia asupra acestei chestiuni. Nu putini sunt medicii care spun ca binecunoscuta vitamina este un antibiotic, antioxidant si antihistaminic puternic. Asa ca nu uita sa o consumi mai des, in special din fructe si legume crude, cele mai importante surse.

Pentru a sti ce sa urmaresti, in cele ce urmeaza te punem la curent cu simptomele care apar atunci cand organismului ii lipseste aceasta resursa.

Deficit de vitamina C – gingii care sangereaza si par uscat

Doar doua dintre cele mai cunoscute cauze ale acestei deficiente. Dintii si gingiile care sangereaza aproape la fiecare spalare nu ar trebui ignorate! Fara doar si poate ca reprezinta un simptom. Iar pentru o sanatate optima si pentru a actiona ca o bariera impotriva bacteriilor, gingiile nu trebuie sa sangereze.

In caz ca nu stiai, acesta este unul dintre efectele lipsei de vitamina C, asa ca va trebui sa remediezi aceasta situatie. Iar asta nu este tot, in timp gingiile, dar si dentitia ar putea fi serios afectate, iar paradontita si-ar putea face aparitia.

Parul isi pierde stralucirea si varfurile se tocesc, lipsa nutrientilor afecteaza podoaba capilara. De asemenea, atunci cand suferim din pricina deficitului de vitamina C parul va creste mai incet.

Deficitul de vitamina C afecteaza si pielea

In sensul ca s-ar putea sa te confrunti cu o piele uscata si rosie, ca urmare a acestei situatii. Asa ca lipsa acidului ascorbic poate cauza si acest efect neplacut. Cel mai bine ar fi sa te adresezi medicului, pentru a fi sigura ca aceasta este cauza.

Poti suferi din pricina faptului ca te invinetesti foarte usor. In acest caz ar fi bine sa iei si suplimente cu vitamina C, avand in vedere ca situatia se poate inrautati. Desigur ca ar trebui sa mananci din belsug afine, zmeura, capsune, fructe de padure, catina, etc.

Ranile se vindeca mai greu atunci cand ne lipseste acest element din organism, asa ca nu te mira daca dureaza o vesnicie pana ti se vindeca orice zgarietura.

Vei fi predispusa racelilor, iare gleznele tale ar putea fi umflate. Apropo, cei care sufera din pricina acestui deficit se pot imbolnavi mai repede de artrita. Asa ca ia in calcul aceasta consecinta.

Vitamina C – ce fructe si legume ar trebui sa consumi?

Kiwi. O adevarata surpriza, in special ca acest fruct nu este chiar preferatul romanilor. Se adauga in salatele de fructe, iar romancele il mai consuma la dieta…dar cam atat. Ei bine, contine aproape de doua ori mai multa vitamina C fata de portocale, asa ca nu uita sa-l procuri mai des. In special cand stii ca sistemul imunitar are nevoie de un plus de energie.

Ananas. Stiai ca acest fruct este plin de vitamina C si A? Daca il vei consuma regulat vei pazi celulele de radicalii liberi, care ameninta sanatatea acestora…mai multe alimente cu vitamina C aici >>>

4.75/5 (4)

Va rugam sa evaluati acest articol

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *