Vinete si dovlecei umpluti – reteta de vara

Daca si tu vrei sa te bucuri de bogatia legumelor de vara, incearca aceasta reteta cu vinete si dovlecei umpluti. Nu de alta, dar s-ar putea sa te surprinda intr-un mod foarte placut, in special daca cumperi legume de tara.

Din fericire, acum poti gasi chiar si la supermarket legume romanesti, asa ca nu trebuie sa ajungi de fiecare data la piata sau la rudele de la tara. Asadar, reteta de vinete si dovlecei umpluti pe care urmeaza sa ti-o prezentam te va incanta, mai mult ca sigur.

Probabil ca va trebui sa cumperi cateva ingrediente esentiale, dar iti va parea bine ca ai gatit chiar tu ceva savuros. Este o reteta ideala si pentru weekend, dar ar putea constitui si un pranz excelent in aceste zile toride de vara.

Vinete si dovlecei umpluti – cum se pregatesc?

Ingrediente

– o vanata mare

– un dovlecel mare

– un morcov

– o telina mica

– un ardei gras rosu

– o ceapa

– ulei de masline sau ulei de floarea soarelui presat la rece

– o cana suc de rosii

– o legatura patrunjel

– usturoi

– condimente, dupa gust

Mod de preparare

In primul rand, vei taia in 2 dovlecelul si vanata si vei scoate semintele. Curata-le bine cu ajutorul unei linguri, stropeste-le cu putin suc de lamaie si lasa-i deoparte.

Acum este momentul sa cureti restul legumelor si sa le toci marunt. Caleste totul in ulei pret de cateva minute, amesteca din cand in cand pentru a nu se arde compozitia.

Vinete si dovlecei umpluti – o reteta simpla, la indemana oricui!

Cand incep sa fie moi, ia-le de pe foc si pune amestecul in cele 4 jumatati de vinete si dovlecei. Toarna si sucul de rosii deasupra. Deschide cuptorul la 180 de grade, tapeteaza cu hartie de copt tava pe care vei aseza vinetele si dovleceii umpluti. Da totul la cuptor pret de 25 de minute sau chiar mai putin. Dupa 10 minute verifica totul pentru a te asigura ca este in regula.

Serveste ca atare, cu smantana sau parmezan ras deasupra. Pot constitui si o garnitura perfecta, merg de minune cu somon sau piept de pui la gratar.

Atat dovleceii cat si vinetele sunt sarace in calorii, hranitoare si foarte gustoase. Asa ca profita din plin de aceste legume, in special in sezonul cald, cand poti gasi dovlecei si vinete romanesti, la tot pasul!

Dovleceii cruzi – in ce situatii te vor ajuta?

Vitamine si minerale. Abunda in elementele esentiale de care are nevoie corpul nostru. Asa ca nu te sfii sa ii consumi mai des in salate, de exemplu. Vei ramane uimita sa vezi ce gust bun au. In special daca ii vei da pe razatoare si vei adauga putin otet balsamic, ardei rosu, etc. Va fi o salata savuroasa, asa ca incearc-o cat mai curand.

Atunci cand sunt gatiti, dovleceii isi vor pierde din proprietati. Asa ca cel mai bine incearca macar sa-i gatesti la cuptor. Supa crema este iarasi recomandata, in special celor supraponderali…mai multe despre dovleceii cruzi >>>

5/5 (1)

Va rugam sa evaluati acest articol

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.