Reteta de weekend: salata de vinete cu rodie

Daca si tu vrei sa incerci ceva special in acest weekend, iti propunem salata de vinete cu rodie. O gustare diafana si usor de preparat, va reinventa gustul traditionalei salate de vinete.

Asadar, procesul va fi acelasi, doar ca de aceasta data vei adauga si putin tahini si evident, rodie. Poate ca ai senzatia ca o astfel de reteta nu poate fi gustoasa, iar alaturarea de gusturi va fi una iesita din comun.

Ei bine, suntem aici sa-ti spunem ca salata de vinete cu rodie este cea mai buna idee pentru un aperitiv de weekend menit sa-i impresioneze pe toti.

Haide sa vedem impreuna cum se prepara.

Salata de vinete cu rodie – cum se pregateste?

Ai nevoie de:

– 2 vinete medii

– o lingura de tahini

– o ceapa

– o lingura de ulei

– sare, piper

– o rodie

– cateva lipii

Mod de preparare

Se rumenesc cele 2 vinete, exact ca si cum ai prepara o salata de vinete obisnuita. Le lasi sa se raceasca, iar apoi le cureti de coaja si maruntesti la blender sau la robotul de bucatarie. Urmeaza sa cureti o ceapa, sa o maruntesti si sa o adaugi in compozitie, alaturi de ulei si tahini. Amesteca bine, pune si putina sare, dar fara sa exagerezi.

La final pune boabele de rodie si amesteca din nou, vei obtine un preparat absolut delicios. Merge servit alaturi de preparate din carne, dar si falafel sau chiftelute de legume. Asa ca bucura-te de o experienta culinara unica.

Salata de vinete cu rodie, un adevarat deliciu!

Nu uita ca samburii de rodie merg de minune si in salatele obisnuite, de cruditati. Asa ca, daca vrei sa servesti o salata mai aparte, poti adauga putin suc de lamaie, cativa samburi de rodie, salata verde, rosii si cateva fasii de ardei capia.

Va iesi o bunatate de salata, care va merge de minune cu tot felul de mancaruri din carne, etc.

Sucul de rodie – de ce este o adevarata minune pentru organism

Pentru ca aceasta abunda in antioxidanti, asa ca are rolul de a te feri de nenumarate boli grave. Sa mai spunem si ca previne imbatranirea, are putine calorii, dar nenumarati nutrienti? Este perfect pentru acele femei care vor sa se mentina in forma, dar si sa fie sanatoase.

Sucul de rodie are un efect benefic asupra sistemului cardiac, vascular, reduce inflamatiile din corp si te pazeste de temutul cancer.

Sucul de rodie aduce nenumarate beneficii pentru femei…mai multe despre rodie >>>

4.8/5 (5)

Va rugam sa evaluati acest articol

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *