Remedii naturale pentru gastrita. Ce poti face?

Aceste remedii naturale pentru gastrita pe care urmeaza sa ti le prezentam sunt la indemana oricui. Iar inainte de a-ti vorbi despre acestea, vrem sa te lamurim asupra unor aspecte importante.

De exemplu, este demn de mentionat ca aceasta afectiune este specifica secolului in care traim, fiind declansata pe un fond de stres. Nu este niciun secret pentru nimeni ca lumea este tot mai agitata, iar acest aspect are repercusiuni. Grave, in unele situatii.

Este demonstrat stiintific ca bolile autoimune sunt o consecinta a stresului. La fel si cele care afecteaza stomacul. Desigur ca pe locul doi se situeaza nutritia, de foarte multe ori defectuoasa.

Dar astazi iti vom prezenta acele remedii naturale pentru gastrita care te vor ajuta sa scapi de aceasta boala odata pentru totdeauna. Doar ca va trebui sa inveti sa ai mai multa grija de tine, asa ca disciplina va fi esentiala.

Remedii naturale pentru gastrita – vrei sa le incerci?

Pe langa factorii mentionati mai sus, iti precizam ca si alcoolul joaca un rol important, atunci cand vorbim despre aparitia gastritei. Asa ca evita sa il consumi in exces, in special cand deja suferi de aceasta afectiune.

Ce simptome prezinta gastrita?

Dureri mari de stomac, voma, stari de greata, lipsa poftei de mancare, senzatia de arsura, durere abdominala.

Asadar, haide sa vedem impreuna cele mai bune remedii naturiste atunci cand vorbim despre vindecarea gastritei:

Ghimbirul. Am mai discutat despre acest tratament natural pentru stomac. Iar ghimbirul are multe alte proprietati, cum ar fi conferirea unei stari de satietate. Asa ca este ideal si in dietele de slabire, in special daca bei un ceai de ghimbir inainte de masa, cu 30 de minute.

Cel mai bine ar fi sa mesteci cateva bucatele de ghimbir sau sa il adaugi cat mai des in bauturi. Te va ajuta sa vindeci gastrita si sa previi ulcerul.

Remedii naturale pentru gastrita. Merisor sau menta?

Merisoarele pot preveni si distruge bacteriile care produc boala, asa ca nu le omite. Fie ca bei suc natural de merisoare, le consumi ca atare sau bei ceaiuri, include-le printre remediile naturiste contra gastritei.

Te vei bucura ca ai incercat si acest remediu eficient care te va scapa de acele nesuferite dureri care pot surveni. Apropo, exista si suplimente care contin merisoare, le poti gasi la magazinele naturiste.

Menta este recunoscuta pentru proprietatile sale atunci cand vine vorba despre vindecarea durerilor de stomac. Asa ca nu uita sa bei ceai de menta in loc de apa, pentru cateva zile. Te va ajuta si va alina durerile produse de gastrita.

Menta este eficienta si in tratarea eventualelor indigestii, asa ca foloseste-o de fiecare data cand ai probleme cu stomacul sau arsuri. Ceaiul de menta are un gust special, asa ca nu va fi o problema sa-l consumi.

Remedii naturale pentru gastrita – invata sa mananci sanatos

Asa ca evita sa mai mananci prajeli, grasimi trans, alimente acide, produse de patiserie sau semipreparate, fast-food. Stim ca nu iti place aceasta regula, dar este cea mai buna idee pentru a vindeca aceasta afectiune. Nu mai consuma bauturi carbogazoase, mezeluri, carne procesata.

Incearca sa mananci pe cat posibil mancare gatita sanatos, la gratar sau la cuptor. Supele creme, garniturile usoare precum orezul sau sparanghelul sunt alte idei excelente.

Mananca mai des afine, rosii, cirese, dovlecei, salate de cruditati, spanac, migdale, mere, cereale integrale. Din fericire, alimentele sanatoase si pline de vitamine si antioxidanti te vor ajuta enorm.

Nu uita ca stresul provoaca aceasta boala, asa ca invata sa traiesti o viata mai linistita. Miciile bucurii, plimbarile, o ora de pilates, toate te pot ajuta sa fii mai relaxata si sanatoasa, succes!

5/5 (3)

Va rugam sa evaluati acest articol

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *