De ce sa dormi intr-o camera racoroasa?

De ce sa dormi intr-o camera racoroasa, in special cand ne aflam in sezonul rece? Ei bine, s-ar putea sa-ti faca mult mai bine decat ai crede. In special ca este demonstrat stiintific ca somnul este atat de important, ar trebui sa facem tot posibilul pentru a ne odihni corespunzator.

De ce sa dormi intr-o camera racoroasa? Pentru ca te vei odihni mult mai bine, in aceste conditii. De exemplu, se pare ca cel mai indicat ar fi sa fie in jur de 20 grade Celsius in camera in care dormi. Chiar si mai putin. Stim, nu este tocmai cald in aceste conditii. Dar daca te va ajuta sa ai un somn calitativ, probabil ca merita efortul…

Cercetatorii spun ca temperatura din camera poate face diferenta intre insomnie si un somn odihnitor. Asa ca nu uita acest aspect data viitoare cand nu poti dormi.

De ce sa dormi intr-o camera racoroasa? Pentru ca te va feri de depresie…

Poate ca pare greu de crezut, dar exista o legatura intre cele doua. Imagineaza-ti ca atunci cand te odihnesti bine te simti mai relaxata si mai plina de viata. Ceea ce va preveni tristetea, stresul si alte manifestari care pot duce la depresii severe. In ziua de astazi aceasta boala a devenit atat de comuna incat multi ignora gravitatea acesteia. Nu deveni si tu unul dintre acei oameni si ai grija de tine si de sanatatea ta mintala.

Somnul te va ajuta sa previi starile de anxietate, colesterolul marit si va preveni cu succes procesul prematur al imbatranirii.

De ce vei arata mai tanara daca te odihnesti corespunzator? Pentru ca vei fi mai putin stresata, iar nivelul melatoninei creste. Acesta nu este doar un hormon care te va ajuta sa dormi, dar si un antioxidant de exceptie care va preveni arsurile solare si aparitia ridurilor.

Daca dormi intr-o camera in care este prea cald, s-ar putea sa te trezesti cu ochii umflati si cu cearcane. Somnul te va ajuta sa elimini toxine si sa te bucuri de un corp mai sanatos si armonios.

De ce sa dormi intr-o camera racoroasa? Pentru ca somnul tau va fi mult mai profund

…iar melatonina si productia acesteia sunt incurajate atunci cand dormim intr-o camera unde temperaturile nu sunt foarte ridicate. De asemenea, oamenii de stiinta au ajuns la concluzia ca cei care dorm in camere racoroase adorm mult mai repede, avand in vedere ca productia melatoninei sustine cu succes acest demers.

Atunci cand dormi intr-o camera racoroasa s-ar putea sa slabesti mult mai usor decat ti-ai imagina. In special ca atunci cand nu poti dormi esti mai predispus poftelor nocturne. Nu putini sunt cei care mananca in timpul noptii doar pentru ca nu pot dormi. Asa ca nu deveni si tu una dintre acele femei. Sustine metabolismul si digestia cu un somn lung si odihnitor.

Temperaturile mai scazute te ajuta sa lupti si impotriva altor boli, cum ar fi diabetul de tip 2. Atunci cand temperatura este propice somnului, corpul se odihneste, iar productia de insulina este in toi, asa ca glicemia si cortizolul vor fi tinute sub control. Un somn bun te va ajuta sa previi bolile metabolice si diabetul, asa ca nu-i ignora importanta.

De ce sa dormi intr-o camera racoroasa, atunci cand esti insarcinata?

Atunci cand esti insarcinata, s-ar putea sa ai mari probleme in ceea ce priveste pozitiile in care poti dormi. Multe gravide au si temperatura corpului crescuta, asa ca sa dormi intr-o camera racoroasa poate fi cea mai buna idee.

Racoarea reduce inflamatiile si durerea, asa ca un dormitor racoros poate sa te ajute sa scapi de dureri si sa dormi foarte bine. Asa ca aeriseste incaperea in care urmeaza sa dormi si bucura-te de un somn minunat.

Nu uita sa mananci mai putin seara, iar cu 3-4 ore inainte de culcare nu ar trebui sa consumi nimic, poate doar un ceai. In acest mod nu vei mai avea insomnii, mai mult ca sigur. De asemenea, alcoolul sau exercitiile fizice imediat inainte de culcare NU sunt deloc recomandate.

De ce femeile au nevoie de mai mult somn – pentru ca sunt mai active mental!

Acesta este momentul pe care-l asteptau toate feministele, in special ca vestea a fost facuta publica chiar de cercetatori. Este adevarat ca femeile folosesc mai mult intelectul si, de asemenea, sunt mai eficiente atunci cand vine vorba despre a face mai multe lucruri in acelasi timp. Adica este vorba despre multitasking, un termen pe care cu siguranta l-ai mai intalnit. Datorita acestui aspect, femeile consuma mai multa energie decat barbatii, asa ca au nevoie de mai multa recuperare.

In medie, femeile ar trebui sa doarma cu aproximativ 20-30 minute mai mult, asa ca nu te simti ciudat daca simti sa dormi mai mult decat partenerul tau...mai multe despre femei si orele de somn necesare >>>

5/5 (1)

Va rugam sa evaluati acest articol

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *