Cum sa-ti pregatesti trupul pentru primavara?

Cum sa-ti pregatesti trupul pentru primavara, intr-un mod simplu si rapid? Cea mai eficienta maniera este aceea de a tine o cura de detoxifiere. In acest mod, vei reusi sa elimini toxinele si s-ar putea chiar sa slabesti cateva kilograme.

Dar nu este singura metoda. Poate ca te intereseaza sa ai un plus de energie, in special ca zilele vor deveni mai lungi, asa ca este cazul sa iesi din „hibernare”. O cura cu suc de portocale sau grapefruit este iarasi o idee binevenita. Si nici macar nu este ceva atat de complicat, avand in vedere ca va fi necesar sa bei o cana de suc proaspat stors, in fiecare dimineata.

Cum sa-ti pregatesti trupul pentru primavara? Incepe sa faci mai multa miscare, ca sa iesi cu usurinta din starea de letargie. Opteaza pentru plimbari mai lungi, pilates sau yoga.  De asemenea, ar fi cazul sa incepi sa mananci mai multe cruditati, fructele si legumele proaspete iti vor conferi un tonus mai bun.

Cum sa-ti pregatesti trupul pentru primavara? Incepe cu pasi mici

Daca si tu esti nerabdatoare sa vina primavara, avem vesti bune! Inca de pe acum poti incepe sa te acomodezi cu schimbarea sezonului. Incepe prin a pregati cat mai multe salate. De exemplu, pentru o saptamana, poti manca o salata la masa de pranz, ca fel principal. Desigur ca poti adauga ton, somon sau curcan la gratar, pentru un plus de energie.

Dar nu uita ca salatele te vor ajuta sa fii mai energica si sa slabesti chiar. Reprezinta o garnitura de exceptie, iar tu te vei simti si vei arata mai bine ca oricand.

Pentru o detoxifiere mai ampla, adopta dieta vegana timp de 7 zile. Da, vei manca de post, asa ca vei elimina complet alimentele animale. Dar vei avea de unde alege, avand in vedere ca dieta vegana poate fi foarte variata.

Iata si un meniu orientativ in dieta vegana:

Mic dejun – cereale integrale cu o cana de lapte vegetal, fructe de padure, cateva nuci/ un smoothie din fructe/ 2 felii de paine integrala cu vinete

Gustare – o mana de migdale/ 2 mere/ un suc de grapefruit/ o mana de caju

Pranz – supa crema de legume si orez cu ciuperci/ broccoli inabusit si chiftelute de legume/ supa crema de ciuperci si paste la cuptor cu legume...vezi meniul complet si mai multe idei >>>

Cum sa-ti pregatesti trupul pentru primavara? Sportul si miscarea sunt esentiale

Si nici nu este de mirare, avand in vedere ca astfel de activitati te ajuta sa ai un plus de energie. De asemenea, iti reamintim ca sportul te ajuta sa previi bolile cronice si autoimune, previn stresul si procesul de imbatranire si te ajuta sa te mentii in forma. Multe beneficii, nu-i asa?

Incepe cu activitati sportive simple, daca nu ai mai facut miscare de ceva vreme. Poti opta pentru plimbari zilnice, pilates sau yoga. Nu trebuie neaparat sa fie miscari alerte sau de tip cardio, in special la inceput.

Nu uita ca activitatea fizica imbunatateste si sanatatea cardiovasculara, previne colesterolul rau, dar si hipertensiunea. In ziua de astazi oamenii nu prea mai fac miscare. Tocmai de aceea sedentarismul provoaca atatea decese premature, la nivel global.

Nu uita ca trupul nostru este creat pentru miscare si doar in acest mod poate functiona la capacitate maxima.

Bea mai multa apa. O maniera esentiala pentru a trezi organismul la viata, in fiecare dimineata. Incepe sa bei o cana de apa pe stomacul gol si asteapta 15 minute pana sa iei micul dejun. Vei observa ca te vei simti mult mai bine, digestia va fi vizibil imbunatatita, iar tu vei fi mai energica.

Ce ar fi sa aplici si tu aceste sfaturi? In acest mod, primavara te va gasi energica si gata de un nou sezon cald.

5/5 (1)

Va rugam sa evaluati acest articol

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *