Ce inseamna sa fii plictisit si ce se ascunde in spatele acestei stari

Te-ai intrebat vreodata ce inseamna sa fii, de fapt, plictisit? Ce experimentezi atunci cand ai aceasta stare? Despre toate acestea vom discuta mai pe larg astazi.

Anul 2020 ar putea fi catalogat ca unul dintre cei mai plictisitori ani, avand in vedere ca am petrecut atat de mult timp in casa. Dar ce inseamna sa fii plictisit si ce se ascunde in spatele acestei stari? De obicei, este vorba despre anumite nevoi care nu sunt indeplinite, iar inainte nici nu le realizai.

Daca ai mereu aceasta stare pe fundal, ar fi indicat sa reflectezi asupra sentimentelor care apar. Doar in acest mod iti vei putea da seama despre ce este vorba si unde este problema, observa cercetatorii.

Ce inseamna sa fii plictisit si ce se ascunde in spatele acestei stari?

De cele mai multe ori, atunci cand ne simtim plictisiti avem si tendinta de a fi negativisti. Ni se pare ca totul merge rau dintr-o data si parca nimic nu mai are sens…In special cand suntem nevoiti sa stam luni de zile in casa si parca nu mai avem nicio bucurie.

Evident ca acest semnal ne arata ca, de ceva timp, nu suntem in regula. Evident ca iti poate afecta relatiile si chiar stima de sine o astfel de stare pe care o perpetuezi mai mult timp de cat este cazul.

Un alt lucru pe care putini oameni il inteleg consta in ideea ca cei mici ne simt starile de spirit si emotiile. Asa ca, atat timp cat tu le transmiti celor dragi acest sentiment, nimic bun nu poate iesi de aici. La fel stau lucrurile si in cazul partenerului de viata.

Daca vrei sa nu mai suferi din cauza plictiselii propune activitati care stii ca ar putea bucura pe toata lumea. Un film amuzant, un joc, o conversatie placuta si implicarea copiilor in activitatile cotidiene. Gatitul sau realizarea unei prajituri pot fi activitati minunate, care te vor scoate din starea de letargie. Fie ca aveti sau nu copii, incercati aceste lucruri si vedeti ce se schimba.

Din pacate, traim intr-o societate in care nu mai stim sa ne bucuram de viata, de aceea micile placeri au disparut si parca nu mai stim cum sa procedam. Vedem totul in alb si negru si uitam ca mai exista si gri.

Ce inseamna sa fii plictisit si cum poti schimba acest aspect?

Cel mai important lucru este sa NU te adancesti in aceasta stare negativa, observa psihologii. Fa ceva diferit exact in momentul in care simti ca acea emotie te napadeste. Iesi la o plimbare, prepara ceva de mancare, uita-te la un film constructiv, citeste o carte.

Sunt nenumarate lucruri pe care le poti face, asa ca nu te ascunde in spatele tristetii sau a gandului ca nu poti face nimic. Tine minte ca starile prelungite de acest gen pot duce la depresie si alte boli ale psihicului.

Asa ca nu lasa o simpla plictiseala sau stare neplacuta sa te copleseasca. Incearca sa o intelegi si fa ceva pentru a o depasi, vei ramane placut surprinsa de cum poti invinge singura obstacolele.

Scapa de depresie. Ce au descoperit cercetatorii

Nu poti scapa de depresie chiar atat de usor pe cat se crede, iar multi considera ca este un “moft” al celor instariti, dar lucrurile nu stau deloc asa. Depresia este o boala severa, care afecteaza milioane de oameni, la nivel global. Tocmai de aceea am ales sa analizam parerile cercetatorilor in domeniu. Se pare ca pentru a scapa de depresie nu este neaparat necesara medicatia, desi uneori poate fi recomandata.

Cel mai bine ar fi sa optezi tot pentru tratamente naturale, neinvazive, care sa te ajute sa intelegi mai bine acest fenomen controversat. Ei bine, unii specialisti au ajuns la concluzia ca dieta…citeste mai multe despre depresie aici >>>

Evaluarea acestui articol

Va rugam sa evaluati acest articol

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *