Dieta de plaja sau Beach Diet

Vara a sosit, iar dieta de plaja sau beach diet este un lucru absolut necesar, daca in curand vrei sa mergi la mare sau la piscina. Desigur ca dupa iarna ai nevoie de un detox, asa ca este momentul ideal sa incepi chiar acum.

Chiar daca nu ai probleme cu greutatea, tot ar merge o cura de curatire a organismului. Asa ca astazi iti vom arata ce poti face in acest sens.

Practic, vei descoperi postul intermitent, despre care am mai vorbit. Se refera la faptul ca poti manca doar in anumite intervale orare. Nu iti face probleme, este mult mai usor decat pare. Desigur, ai nevoie de putina disciplina pentru a reusi. In acele doua zile de post vei avea voie sa mananci doar 25%-30% din caloriile pe care le mananci in mod normal. Dar vom ajunge si acolo imediat.

Deci, vei reusi sa slabesti in jur de un kilogram pe saptamana, iar in total ar trebui sa slabesi 6 kilograme, daca urmezi dieta de plaja pentru 6 saptamani. Daca nu este nevoie sa slabesti 6 kilograme, poti tine dieta pentru 4 saptamani si vei vedea reultatele mai repede decat ai crede.

 

Dieta de plaja – ce trebuie sa faci pentru a avea succes

In primul rand, este important sa-ti fixezi un scop, adica sa stii exact cat vrei sa slabesti. In primul rand cantareste-te pentru a sti cat vrei sa slabesti. Tine minte ca in aceasta perioada vei consuma in jur de 500 de calorii doar. Ne referim doar la cele 2 zile consecutive de post intermitent.

Este de prisos sa iti spunem ca trebuie sa mananci cat mai sanatos, cu cat mai putine grasimi si prajeli. Nu te lasa intimidata, vei vedea ca odata ce inveti sa mananci sanatos, nu va mai fi asa de greu.

Dieta de plaja – cum vei proceda efectiv?

 

Este important sa intelegi ca intre mesele tale, adica mic dejun si cina, trebuie sa fie o distanta de…12 ore! Stim, nu suna bine deloc. Desigur, daca doresti poti manca doar o data pe zi, dar seara. Ceea ce poate fi o provocare foarte mare, avand in vedere ca nu vei consuma nimic pana la 6-7 seara. Sau poti imparti cele 500-600 de calorii intre mic dejun si cina. De exemplu, un bol de cereale cu lapte vegetal si o banana, iar seara o salata de cruditati cu putina branza slaba.

Iar asta nu este tot. Exista cercetori in domeniul nutritiei care sustin ca, cu cat mancam mai putin cu atat mai bine vom arata. Se pare ca procesul digestiv consuma foarte multe resurse care imbatranesc corpul. Asa ca nu este bine sa mananci cat este ziua de lunga, chiar daca alegi alimente sanatoase.

 

Dieta de plaja – ce ai voie sa mananci?

Ei bine, in restul timpului, atunci cand nu tii postul intermitent, ar trebui sa te axezi pe meniuri variate si sanatoase, mai sarace in produse animale. Cat mai multe supe creme de legume, salate, orez, linte, fasole, fructe de sezon.

Nu uita de gustari precum smoothie-uri si nuci nesarate si neprajite, vor fi de nadejde in aceasta perioada. Asa cum stii, nicio cura de slabire nu este completa fara sport. Asa ca nu mai trage chiulul si apuca-te de miscare. Nu conteaza daca mergi la sala, faci acasa, alergi sau te plimbi. Ideea este sa faci cat mai mult sport, pentru a sustine procesul de slabire.

De asemenea, si pielea va arata mai bine dupa o astfel de cura de detoxifiere. Micul dejun trebuie sa contina cereale integrale si fructe, la pranz poti servi supe de legume, peste si salate, iar seara va culmina cu orez cu legume si salate de cruditati cu branza.

Nu suna rau, nu-i asa? Nu uita ca ultima masa sa fie inainte cu 4 ore de culcare, pentru a nu ingreuna digestia. Succes!

 

5/5 (1)

Va rugam sa evaluati acest articol

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *