Cum sa tii dieta in timpul postului? Sfaturi utile

Cum sa tii dieta in timpul postului? In primul rand, este necesar sa precizam inca de la inceput ca poti manca de post si dietetic, in acelasi timp. Multa lume are senzatia ca atunci cand tinem post este obligatoriu sa consumam tot felul de alimente care ingrasa. Din pacate, multa lume alege sa manance multa paine, zacusca, cartofi, fasole, etc, in timpul postului.

Evident ca aceste alimente gatite pot sa faca un deserviciu siluetei, in special cand persoanele in cauza mananca mai mult decat ar trebui. Daca adaugi si o cantitate de paine consistenta, lucrurile nu stau tocmai bine.

Bineinteles ca in aceasta perioada te vei ingrasa si nici nu vei manca nutritiv si sanatos. Dar lucrurile nu trebuie sa stea asa. Poti alege dieta vegana, adica de post, dar in acelasi timp poti consuma tot felul de preparate gustoase si minunate.

Cum sa tii dieta in timpul postului? Dieta vegana

Asa ca, daca si tu vrei sa slabesti mai repede si sa ai un trup zvelt, incearca aceasta dieta unica. Daca vei scoate produsele animale si vei incepe sa mananci mai multe salate, supe creme de legume, orez brun cu ciuperci si multe altele, vei slabi rapid.

Bineinteles ca nu incurajam portiile uriase. Vorbim despre portii medii, iar pret de 2 saptamani vei manca doar in acest stil. Vei slabi cel putin 4 kilograme, in special daca vei avea grija sa faci si putina miscare. In dieta vegana vei putea manca: salate de tot felul, avocado, broccoli, sparanghel, cartofi dulci, paste integrale, fructe si legume proaspete, seminte si nuci nesarate si neprajite.

Iata si un meniu orientativ in dieta vegana:

Mic dejun – cereale integrale cu o cana de lapte vegetal, fructe de padure, cateva nuci/ un smoothie din fructe/ 2 felii de paine integrala cu vinete

Gustare – o mana de migdale/ 2 mere/ un suc de grapefruit/ o mana de caju

Pranz – supa crema de legume si orez cu ciuperci/ broccoli inabusit si chiftelute de legume/ supa crema de ciuperci si paste la cuptor cu legume…mai multe detalii AICI >>>

Meniu de post sau vegan – care este cheia succesului?

Sa mergi la cumparaturi si sa fii aprovizionata, in primul rand. Adica planifica mesele si gandeste-te cam ce ai vrea sa mananci, de-a lungul unei zile (sau mai multe). In acest mod vei avea la indemana toate acele alimente grozave si nutritive, pentru mese delicioase, de post!

Meniu de post/meniu vegan:

Mic dejun: 2 felii de paine integrala, unt de arahide, un fruct la alegere, cateva curmale/ 2 felii de paine integrala, 1/2 avocado, ciuperci rumenite la gratar (le poti pune pe gratar de seara, cu sare si piper, prepara pt mai multe zile)

Gustare: un smoothie/ o mana de migdale/ un ceai verde cu 2 biscuiti din faina integrala

Pranz: supa crema de linte, orez cu legume, o felie de paine integrala, o clatita de post/ ciorba de legume, fasii de dovlecel rumenite in ulei, cartofi la cuptor, salata de cruditati/ supa crema de ciuperci, broccoli fiert cu condimente, ciuperci cu branza vegetala (le poti prepara rapid pe gratar)

Gustare: o felie de paine integrala cu humus/ 2 rondele de orez cu salata de vinete

Cina: salata de rosii si castraveti cu suc de lamaie si humus, toate puse intr-o lipie/ salata de castraveti, orez integral cu ciuperci/ cartofi la cuptor cu broccoli si ardei…mai multe AICI >>>

5/5 (2)

Va rugam sa evaluati acest articol

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *