Cel mai nociv obicei alimentar pentru inima

Cel mai nociv obicei alimentar pentru inima, dar si pentru sanatate, s-ar putea sa te surprinda. In sensul ca discutam tot despre eternele diete de slabire.

Se petrece un fenomen mai putin dezirabil: acela ca tinem o dieta restrictiva, slabim cateva kilograme bune, dupa care revenim la vechile obiceiuri. Evident ca ne frustram din pricina acestui motiv, in special cand, in mai putin de 3 luni, punem la loc acele kilograme pierdute. Si 3 din 5 femei patesc acest lucru, un fenonem denumit simplu: yo-yo.

Cand vorbim despre cel mai nociv obicei alimentar pentru inima ne referim la efectul yo-yo, creat ca urmare a discrepantelor alimentare aparute. Tii o dieta restrictiva, dupa care revii la alimentatia de dinainte.

Acest mod de a alterna dietele poate avea repercusiuni nefaste, inclusiv asupra sanatatii. Asa ca este imperios necesar sa mancam sanatos si eficient. Chiar si atunci cand vrem sa slabim, restrictiile mult prea dure nu sunt, nici pe departe, cheia succesului.

Cel mai nociv obicei alimentar – ce presupune?

Evident ca discutam despre acest obicei de a alterna obiceiurile alimentare. Asadar, este momentul sa intelegi ca o dieta alimentara iti poate afecta inima, explica specialistii in cardiologie.

Asadar, pentru a nu pune greutatea pierduta imediat la loc si pentru a avea o viata sanatoasa, cheia succesului este acea de a manca echilibrat! Dietele extreme, in care mananci foarte putin pentru a slabi rapid, nici macar nu sunt eficiente.

Studiile americanilor au avut la baza teste care s-au efectuat asupra animalelor. Asa s-a remarcat faptul ca hamsterii care au slabit si s-au ingrasat de 3 ori consecutiv, intr-un an, au inceput sa aiba probleme de sanatate.

Brusc, au dezvoltat afectiuni metabolice si cardiace, iar specialistii americani sunt de parere ca acest efect s-a produs ca urmare a oscilatiei greutatii.

Asa ca inainte de a tine dieta de 3 ori pe an, invata mai degraba sa mananci sanatos. In acest mod, vei evita alte probleme care pot surveni ca urmare a dietei dezechilibrate. Incepe sa mananci fructe si legume proaspete, salate de cruditati, nuci, seminte. Nu uita sa reduci semnificativ consumul de produse animale.

Cel mai nociv obicei alimentar – cum sa eviti?

Nutritionistii americani ne sfatuiesc sa nu tinem diete exagerate sau „la moda”, care promit marea cu sarea. Acestea nu sunt nici pe departe eficiente, iar sanatatea poate fi pusa in pericol.

Daca vrei sa slabesti, incepe o dieta echilibrata, consulta un nutritionist, incepe o activitate sportiva sustinuta. De asemenea, poti urma un regim echilibrat, chiar daca nu este unul prescris de medic.

De exemplu, poti incerca dieta mediteraneana, super eficienta si usor de urmat, fiind considerata o adevarata „vedeta” a regimurilor alimentare.

Dieta mediteraneana – de ce ai alege acest mod de viata?

Pentru ca cercetatorii au ajuns la concluzia ca nu este doar un regim sanatos de viata, ci mult mai mult de atat. Are capacitatea de a sustine chiar si procesele care au loc la nivel de ADN. Asa ca celulele vor fi influentate in mod pozitiv, iar efectele anti-imbatranire ale acestei diete vor fi „memorate”.

Dieta mediteraneana incurajeaza consumul de fructe (portocale, piersici, struguri), rosii, cereale integrale, ulei de masline, peste. De asemenea, descurajeaza consumul de carne rosie…dieta mediteraneana completa aici >>>

4.25/5 (4)

Va rugam sa evaluati acest articol

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *