Ce beneficii au nucile – este momentul sa afli!

Ce beneficii au nucile si de ce ar trebui sa mancam in fiecare zi? Astazi vom gasi impreuna raspunsul, in special ca este momentul sa incepi sa le consumi si tu. Si nu ne referim doar la nucile romanesti, ci si la migdale, caju, nuci braziliene, etc.

Toate sunt minunate pentru buna functionare a organismului nostru, asa ca ar fi bine sa incepi sa le pui pe lista de cumparaturi.

Ce beneficii au nucile? Pe langa faptul ca au in compozitie grasimi vegetale, proteine si minerale, acestea te pot ajuta sa nu mai suferi de foame, intre mese. Sunt o gustare uimitoare si merg de minune si la micul dejun.

Desigur ca nu trebuie sa le consumam in exces, pentru ca au si multe calorii. Asa ca o mana de nuci inainte de masa este suficient. De fapt, 4-5 migdale sau 5-6 caju sunt gustarea ideala inainte de cina sau de masa de pranz.

Ce beneficii au nucile? Te ajuta sa dormi mai bine

Pe langa faptul ca sustin o stare de sanatate, nucile de caju te pot ajuta sa dormi mai bine. Sunt bogate in tiamina (B1), magneziu, cupru, seleniu si zinc. Exista specialisti care considera ca o mana de caju poate avea un efect calmant, chiar echivalent cu al sedativelor.

Asa ca nu uita sa mananci mai des caju natur, neprajit si nesarat, te va ajuta sa ai o silueta mai armonioasa si un somn mai bun. Poti sa il adaugi si in cerealele de dimineata, cu siguranta iti va placea.

Migdalele sunt recunoscute pentru proprietatile lor anti-imbatranire, asa ca nu uita sa le introduci in dieta zilnica. Abunda in vitamina E, proteine, grasimi naturale si necesare organismului. Migdalele sunt o gustare perfecta, care va fi pe placul tuturor. Ca toate nucile, iti recomandam sa-l mananci nesarat si neprajit, este cea mai buna idee.

Dieta cu migdale – te va ajuta sa ai o talie de invidiat

Se pare ca un consum frecvent de migdale va favoriza arderile din jurul taliei, asa ca silueta va deveni mai armonioasa. Au un indice glicemic mic, astfel migdalele iti vor alunga foamea pret de mai multe ore. Iar glicemia va ramane in parametrii optimi.

Migdalele au in compozitie fibre, dar si acizi grasi, asa ca sunt perfecte pentru mentinerea sanatatii. Vor incuraja colesterolul „bun”…mai multe despre dieta cu migdale poti citi aici >>>

Ce beneficii au nucile? Sustin sanatatea creierului

Da, in special nucile romanesti, dar si cele pecan. Ambele sunt excelente, asa ca iti recomandam sa le consumi de fiecare data cand ai ocazia. De fapt, nu uita sa treci pe lista de cumparaturi nucile. Sustin sanatatea celulelor cerebrale si a creierului, sunt bogate in Omega 3 si cu siguranta satioase, asa ca pot fi consumate intre mese, cu masura.

Nucile pecan sunt o sursa importanta de zinc si promoveaza o imunitate puternica, esentiala pentru un organism sanatos.

Fisticul sustine cresterea parului si o mai buna sanatate a organelor sexuale, asa ca nu sunt doar o sursa de proteine si o gustare savuroasa. Iti recomandam sa nu cumperi fistic foarte sarat, pentru ca sarea in exces nu face altceva decat sa afecteze bunul demers al organismului.

5/5 (6)

Va rugam sa evaluati acest articol

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *