X

22 alimente si suplimente care intaresc sistemul imunitar

Sistemul imunitar este de fapt o retea de celule si proteine interconectate care ajuta organismul uman sa se protejeze de diferiti factori, externi si interni. Imunitatea noastra functioneaza inca de la nastere (imunitatea inascuta), dar ea se dezvolta de asemenea pe parcursul vietii (imunitatea dobandita), in principal prin alimentatie si prin contactul direct cu diversi germeni.

Sistemul imunitar joaca roluri importante cum ar fi:

Care sunt elementele sistemului imunitar

Sistemul imunitar este alcatuit din: 

Cand vorbim despre o imunitate scazuta

O imunitate scăzută (termenul medical este cel de imunodeficienta) presupune un organism care nu poate produce celule sau proteine pentru a se proteja în mod adecvat. In cele mai multe situatii, cazurile de imunodeficienta sunt dobandite, cu alte cuvinte sunt o consecinta a unor afectiuni precum SIDA (sindromul imunodeficientei dobandite), infectia HIV, cancerul (sau tratamentele specifice acestei afectiuni), malnutritia, tratamentele cu medicamente imunosupresoare. 

Exista si cazuri in care imunosuficienta este innascuta, aceasta rezulta in urma unor deficiente genetice ale sistemului imunitar. Imunitatea nu trebuie sa fie crescuta ci mentinuta. Iar acest lucru se poate face cu ajutorul alimentelor si suplimentelor alimentare.

Alimentele care mentin imunitatea organismului

Substantele care mentin imunitatea organismului

Ce trebuie sa faci pentru a mentine imunitatea organismului

Imunitatea nu trebuie sa fie crescuta, ci mentinuta echilibrata. Iata cum poti face asta:

Categorii Fără categorie
Tags: alimentatieimunitatemanukamiere de manuka
Leave a Comment