Ce obiceiuri sa ai iarna, pentru a fi fericita – STUDIU

Ce obiceiuri sa ai iarna, pentru a fi fericita si in sezonul rece? Ei bine, exista cateva lucruri pe care le poti face, pentru a facilita bunul mers al lucrurilor. In primul rand, este important sa ai grija de tine.

Acesta este departe cel mai bun obicei pentru a fi mai fericita, indiferent de sezon. Desigur ca nu este vorba de cine stie ce obiceiuri grele si dificil de urmat. Ba chiar din contra, dorim sa te simti cat mai bine, asa ca ti-am pregatit cateva sfaturi facile si la indemana oricui.

Nu este nici pe departe atat de greu sa mentii un spirit optimist, indiferent de cat de frig este afara sau ce stare de spirit au cei din jur.

Obiceiuri pentru a te simti bine

Psihologii recomanda sa incepi inca de dimineata. Ce ar fi sa fii fericita inca de cand te-ai ridicat din pat? Cum poti face asta? Propune-ti, in primul rand. Incepe sa enumeri in gand lucrurile pentru care esti recunoscatoare, inca de la prima ora. Cu siguranta sunt lucruri sau oameni care te bucura, in fiecare zi. Ce ar fi sa multumesti pentru prezenta lor? Iti vei schimba instant starea de spirit, mai mult ca sigur.

Apoi, fa-ti patul. Vorbim cat se poate de serios, acest mic obicei te ajuta sa incepi ziua cu dreptul. Fie ca lucrezi de acasa sau te intorci seara nu prea conteaza. Important este ca atunci cand vii sa te bucuri de confort si ordine. Specialistii sunt de parere ca creierul nostru nu „tolereaza” dezordinea, asa ca o camera ordonata te va ajuta sa ai un moral mai bun.

Dormi mai mult. In sezonul rece pare ca si natura doarme, tocmai de aceea ar trebui sa-i urmam exemplul. In acest mod ne vom regenera mai bine, iar sistemul imunitar va fi mai puternic. Somnul ajuta mult si creierul, sustinand buna activitate a acestuia. Asa ca odihneste-te mai des.

Obiceiuri pentru a te simti bine chiar si iarna!

Nu uita sa interactionezi cu ceilalti. Chiar daca iesim mai putin in aceasta perioada, nu este cazul sa fii prea distanta. Vorbeste cu prietenii, iesi la o plimbare si bucura-te de compania celorlalti. Te va ajuta enorm, in special ca un psihic puternic are nevoie de sustinerea celorlalti. Este necesar sa ai un prieten apropiat si sa vorbesti despre lucrurile importante pentru tine.

Fa miscare. Iesi la plimbari alerte in natura, alearga si nu incuraja sub nicio forma sedentarismul. Majoritatea bolilor apar ca urmare a faptului ca stam prea mult jos, ceea ce nu este deloc sanatos.

In ultimii ani, studii din intreaga lume au ajuns la concluzia ca sedentarismul este la baza a nenumarate boli. De asemenea, va repetam faptul ca trebuie sa te ridici dupa cel mult 30 de minute de stat jos. Altfel efectul statului jos NU va fi anulat chiar daca mergi la sala, alergi, etc.

Putini stiu cat de nociv este sedentarismul, iar multi au senzatia ca nu este nicio problema atat timp cat facem putina miscare dupa munca. Cercetatorii americani sustin ca sedentarii au un risc crescut de a avea boli de inima, diabet, obezitate, cancer si multe altele…mai multe despre sedentarism >>>

Nu uita sa pregatesti cadouri pentru cei dragi, bucura-te de moment si ajuta-i pe cei din jur. Luna decembrie este despre a primi, dar mai ales a oferi!

5/5 (13)

Va rugam sa evaluati acest articol

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *