Plantele din locuinta – cum ai grija de ele?

Plantele din locuinta pot fi un adevarat sprijin, in special in aceasta perioada in care iesim mai putin din casa. Casele care sunt decorate cu plante naturale nu doar ca arata foarte bine si au un design interior fresh care te binedispune, dar au si mult mai mult oxigen.

Plantele din locuinta elimina dioxidul de carbon din interior si emana oxigen. Asa ca e indicat ca fiecare locuinta sa aiba flori in ghivece sau plante ornamentale.

Cat de dificil este sa ai grija de ele? Deloc, am putea spune. Tot ce trebuie sa faci este sa tii cont de cateva reguli simple si sa utilizezi metodele clasice de ingrijire, care sunt eficiente pentru aproape toate tipurile de plante.

Plantele din locuinta. Uda-le periodic

Plantele traiesc cu apa, cu umezeala, motiv pentru care principala lor hrana va fi apa. E important sa le uzi periodic, insa trebuie sa ai grija sa nu o faci in exces. Cea mai mare greseala in materie de ingrijire a plantelor din ghiveci este tendinta de a le uda prea mult si prea des sau, la extrema cealalta, de a uita sa le uzi.

Pentru a face aceasta activitate si mai placuta, foloseste accesorii florale, cum ar fi o stropitoare haioasa, pe care sa o asezi intr-un loc la vedere din balcon. Sau sticla cu mesaj, care sa-ti aminteasca de faptul ca plantele tale au nevoie de tine. De asemenea, tine cont de specificul plantei, unele au nevoie de mai multa, altele de mai putina. La fel si cand vine vorba de anotimp, caci vara, cand e cald, automat le vei uda mai des decat in anotimpul rece.

Plantele din apartament. Pulverizeaza apa pe frunze

Umiditatea este esentiala in ingrijirea plantelor, iar asta e valabil nu doar la radacina. Foloseste un dispozitiv cu ajutorul caruia sa pulverizezi apa pe frunze si pe intreaga planta. Astfel, ea se va “hidrata” corespunzator si, in plus, va fi mereu curata si fara praf. E suficient sa o faci o data pe saptamana iarna si cam de doua ori pe saptamana in perioadele calde

Locul in care le vei aseza este important pentru buna lor crestere si ingrijire. Plantele au nevoie de o lumina naturala, asa ca daca le-ai pus intr-o camera intunecata, unde folosesti lumina artificiala in exces, ele nu vor supravietui. Daca ai un balcon inchis, aseaza-le la geam si asigura-te ca inclusiv iarna vor avea sursa de caldura.

Altfel, pune-le in orice camera, dar cat mai aproape de fereastra. Evita sa le lasi pe jos, pe podea, unde soarele nu prea ajunge. Daca nu ai un pervaz, achizitioneaza acele rafturi speciale pentru depozitarea plantelor la interior.

Si da, este bine sa tii o planta inclusiv in dormitor sau in incaperea in care dormi, pentru ca ea va absorbi dioxidul de carbon si va reimprospata cantitatea de oxigen. Aeriseste frecvent incaperile in care exista plante, pentru a le permite sa ia contact cu aerul de afara, observa Mediafax.

Plante care aduc energie pozitiva in casa. Tu le detii?

Daca vrei ca locuinta ta sa fie eliberata de energii negative, atunci ar trebui sa detii, inainte de toate, un bambus norocos. Sau o Dracaena sanderiana, pentru a prezenta numele oficial al plantei cu pricina.

Asa cum banuiesti, este bambusul pe care il vedem deseori in florarii si alte magazine de specialitate. Evident ca ne simtim atrase de aceasta planta, in special ca ne aduce aminte de locurile exotice de unde provine. Din fericire, planta nu are nevoie de foarte multa ingrijire, este necesar doar sa o lasi intr-un loc luminos si sa nu uiti sa iti schimbi apa o data sau de 2 ori pe saptamana…mai multe plante care aduc energie pozitiva >>>

5/5 (1)

Va rugam sa evaluati acest articol

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *