Semintele de in – de ce sa le consumi?

Poate ca ai auzit vorbindu-se despre semintele de in si nu stiai exact ce proprietati au. Ei bine, astazi dorim sa venim in ajutorul tau si sa te punem la curent cu beneficiile uimitoare ale acestora.

Cu siguranta fac parte din categoria alimentelor la care nu te astepti sa aiba atatea proprietati importante. Iti spunem ca semintele de in sunt necesare unei digestii propice, fiind considerate un superaliment.

Abunda in fibre si acizi grasi Omega 3, dar contin si cupru, magneziu, fosfor, vitamina B1 si aminoacizi.

Au un gust placut, similar cu cel al nucilor si se pot adauga cu usurinta in salate, smoothie-uri, iaurturi, terciuri, etc. Asa ca nu este deloc complicat sa le gasesti locul in dieta zilnica.

De ce sa consumi seminte de in

Pentru ca te vor ajuta sa ai un colesterol bun, mentinand starea de sanatate a organismului tau. Un studiu indian a aratat ca cei care consuma 2-3 linguri de seminte de in pe zi timp de 3 luni pot scadea nivelul colesterolului „rau” cu 20%.

Se pare ca micutele seminte sunt necesare si celor care sufera de diabet sau vor sa previna maladia.

Pentru o inima mai sanatoasa, adica o sanatate cardiovasculara eficienta, ai nevoie de semintele de in. Un studiu canadian a aratat ca acestea contribuie la reducerea tensiunii arteriale, daca se vor consuma in jur de 30 grame de seminte pe zi. Le poti adauga si in sucuri sau smoothie-uri naturale, pentru a fi mai usor sa le consumi.

Inflamatiile vor fi de asemenea diminuate, datorita acizilor grasi Omega-3, iar cei care consuma seminte de in au un risc cu pana la 17% mai scazut de a face infarct miocardic.

Semintele de in – scad nivelul de zahar din sange

Ideal si in cazul celor care vor sa trateze diabetul, avand in vedere ca acestea ajuta la scaderea nivelului de zahar din sange cu pana la 20%. Dar pentru ca acest fapt sa devina realitate este necesar ca persoana in cauza sa ia pudra (se macina) din seminte de in, in jur de 10-20 grame per zi, timp de 2 luni.

In cazul artritei se va administra zilnic o cantitate de 20 grame de seminte, va ajuta enorm la eliberarea durerilor. De asemenea, articulatiile vor fi mai putin rigide.

Pentru ca actioneaza ca un laxativ natural, sunt foarte eficiente si pentru cei care sufera din pricina constipatiei. Se pune o lingurita cu seminte de in intr-un pahar cu apa plata si se depoziteaza la frigider pentru cateva ore. Bautura obtinuta se va strecura si se va bea imediat. Daca vei folosi acest remediu natural de 2 ori pe zi vei scapa de efectele constipatiei in cateva zile.

Sunt eficiente si pentru femeile aflate la menopauza, atenuand efectele neplacute ale acesteia. Un studiu american a aratat si ca pot preveni cancerul mamar. Asa ca semintele de in sunt o adevarata comoara pentru sanatatea noastra.

Nu uita sa le introduci in dieta zilnica!

5/5 (5)

Va rugam sa evaluati acest articol

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *