Cum sa tii foamea sub control?

Poate si tu te-ai intrebat cum sa tii foamea sub control. In special in acele zile in care parca ai rontai ceva tot timpul. Desigur ca aceste obiceiuri nu sunt benefice de nicio culoare, mai ales atunci cand vrei sa te mentii in forma sau sa slabesti.

Devine imperios necesar in aceste perioade sa stii cum sa tii foamea sub control. Evident ca exista cateva „trucuri” care te pot ajuta sa fii mai inteleapta ca oricand, atunci cand vorbim de alimentatie.

Asa ca haide sa descoperim ce am putea face pentru ca acest „inamic” sa nu ne mai stea in cale. Desigur ca va fi nevoie de putina disciplina, dar cu siguranta este cea mai buna idee.

Cum sa tii foamea sub control? Gustari sanatoase, fructe si legume proaspete

Ar trebui sa fie deviza ta, chiar si atunci cand nu vrei neaparat sa slabesti. Fructele si legumele proaspete iti pot conferi o stare de satietate mai buna. Mai ales daca le consumi intre mese.

De exemplu, poti alege sa mananci o mana de afine, 5-6 capsune sau un morcov crud cu putin humus. Aceste gustari formidabile te vor ajuta sa nu mai suferi din pricina senzatiei de foame atat de repede.

Gustari eficiente in dieta de slabire – humus, salata de vinete si ardei

Te-ai gandit ca ardeiul gras poate tine loc de…paine? Ei bine, poti manca acest aliment cand esti la dieta fara probleme. Vei remarca faptul ca gustul este minunat. Asa ca taie un ardei gras in doua si pune deasupra feliilor obtinute salata de vinete. Poti inlocui cu humus sau pate vegetal. Aceasta gustare este una satioasa, iar in combinatie cu ardeiul poti sa fii sigura ca vei tine caloriile sub control.

Guacamole cu rondele de orez…mai multe gustari ideale >>>

Cum sa tii foamea sub control? Nu uita de proteine si fibr

Daca vrei cu adevarat sa nu-ti mai fie foame, consuma proteine. Da, chiar si atunci cand esti la dieta sunt recomandate. Este necesar sa consumi 20 grame proteine pe zi. Chiar si putin mai mult, in special daca consumi proteine vegetale. Asa ca nu uita de banane, ciuperci, fasole, linte sau broccoli pentru a-ti asigura portia zilnica de proteine provenite din plante.

Fibrele sunt, de asemenea, fundamentale atunci cand discutam despre o dieta sanatoasa. Asa ca painea integrala, cerealele, cartofii dulci, etc contin fibre din abundenta. La fel si fructele, consuma-le zilnic si nu uita sa le alegi pe cele proaspete. Apropo, profita de fructele care sunt in plin sezon si alege-le pe acelea.

Poti bea o cafea pe zi. Cafeaua simpla, fara zahar (poti adauga stevia) previne cu succes foamea. Desigur ca nu trebuie sa bei cafea cat este ziua de lunga, una pe zi este suficienta. Poti bea dupa-amiaza un ceai verde, ideal pentru diete si eliminarea toxinelor.

Cum sa tii foamea sub control? Consuma grasimi nesaturate si dormi suficient

Da, un avocado pe zi este recomandat, avand in vedere ca grasimea sa vegetala va ajuta corpul sa fie intr-un echilibru. Asadar, poti consuma avocado, nuci sau peste, cele din urma continand si Omega 3. Nu uita sa te feresti de grasimi animale, prajeli si alte grasimi saturate care iti pun bete in roate, atunci cand vorbim despre slabit.

Somnul joaca un rol important aici. S-a demonstrat ca cei care sunt mereu obositi, dorm putin si sunt agitati mananca mai mult. Asa ca nu uita sa faci plimbari seara, sa bei un ceai de tei si sa te culci devreme. Cele 8 ore de somn te vor ajuta sa fii mai in forma ca oricand.

Nu uita sa faci exercitii fizice cat mai des si sa bei apa din belsug. Apropo, un pahar mare de apa savurat chiar inainte de masa te va ajuta sa ai un apetit mai scazut. Asa ca nu uita sa ai mereu o sticla de apa la tine, oriunde ai fi!

5/5 (7)

Va rugam sa evaluati acest articol

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *