Cel mai nesanatos aliment pe care-l consuma romanii

Daca si tu vrei sa descoperi care este cel mai nesanatos aliment pe care-l consuma romanii, vei fi surprinsa in curand. Poate ca te gandeai ca este vorba despre mezeluri sau alimente procesate. In realitate, vorbim despre uleiul de gatit.

Probabil ca ai mai auzit ca cel dublu rafinat nu este deloc sanatos. De fapt, uleiul refolosit poate dauna grav sanatatii si siluetei, tocmai de aceea nu este indicat.

Face parte dintre mult temutele grasimi trans, raspunzatoare pentru atat de multe afectiuni, tocmai de aceea este bine sa ne gandim de doua ori inainte de a consuma prajeli cat este ziua de lunga.

Cel mai nesanatos aliment – tu il eviti?

Pe langa toate uleiurile dublu rafinate despre care vorbeam, produse in special din floarea soarelui, exista si cel de palmier. De cativa ani incoace a devenit la „moda” fiind unul dintre acele produse vegetale care poate fi regasit in majoritatea supermarketurilor.

Din pacate, uleiul de palmier provine face parte din ingredientele cheie a nenumarate produse. De la cele de infrumusetare, pana la cele de gatit, acest tip de ulei este prezent peste tot. Putini stiu insa ca aceste culturi din care provine sunt nesustenabile, afectand serios bunastarea planetei, relateaza BBC.

Faptul ca nu este scumpa producerea sa, precum si beneficiile conferite plaseaza uleiul de palmier ca fiind unul dintre cele mai ravnite bunuri de consum. Se vinde incredibil de bine la nivel mondial, dar cu toate acestea devine o problema modul de producere a acestuia. Productia uleiului duce la incendii de vegetatie, poluare, precum si schimbari climatice, in cele din urma.

De asemenea, exista rapoarte conform carora copiii ar fi implicati in procesul de producere a acestuia, in special in zona amazoniana…Asa ca gandeste-te de doua ori inainte de a cumpara acest produs.

Cel mai nesanatos aliment – de ce sa alegi uleiurile presate la rece?

Ce boli poti preveni, daca nu consumi ulei dublu rafinat? Dezechilibre ale enzimelor, problemele digestive, marirea ficatului si a rinichilor si chiar aparitia unor boli canceroase…Nu suna prea bine, nu-i asa?

Si, trebuie sa stii ca este un motiv pentru care acest gen de ulei “dispare” atat de repede din tigaie. Printre altele, se si evapora, avand in vedere ca este in mare parte apa. Iar restul este in compozitia mancarii tale, de unde apar si problemele de sanatate.

Uleiul presat la rece este obtinut printr-un proces natural care dateaza de mii de ani, in special in randul popoarelor mediteraneene. Acestia consuma ulei de masline presat la rece aproape zilnic, de unde si sanatatea lor mult mai puternica…mai multe despre uleiurile presate la rece aici >>>

Solutia? Uleiul de rapita sau de samburi de struguri, 2 alternative minunate atunci cand vorbim despre trecerea la un ulei sanatos. Si, desigur, sa nu uitam ca exista si ulei de floarea soarelui presat la rece. Chiar daca este mai scump tine minte ca este o alternativa sanatoasa, care sustine o silueta supla.

4.67/5 (6)

Va rugam sa evaluati acest articol

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.