RETETA de weekend – tarta cu lamaie, fara zahar

Daca si tu vrei sa te rasfeti in acest weekend cu un dulce sanatos, tarta cu lamaie este cea mai buna alegere. Si nu doar pentru ca este usor de realizat, dar este saraca in calorii si nu contine zahar!

Asa ca incepem weekendul cu vesti bune in ceea ce te priveste, iar desertul va fi asigurat. Majoritatea dintre noi ne dorim sa experimentam retete savuroase, dar nu foarte complexe.

Asa ca tarta cu lamaie ramane cea mai buna alegere, in acest weekend. Esti gata sa-i surprinzi pe ceu dragi cu un dulce minunat?

Tarta cu lamaie – delicioasa si usor de realizat

Haide sa vedem impreuna care sunt pasii si, mai presus de toate, ce ingrediente contine prajitura cu pricina.

Ai nevoie de:

– 70 de grame de faina integrala (de preferat)

– 500 ml de lapte de vaca sau de soia

– lamaie

– 100 grame de stevia (indulcitor)

– 5 oua ecologice

– ulei

– zahar pudra (pt decor)

Mod de preparare

Se bat ouale si stevia impreuna, pana cand obtii o compozitie pufoasa, desigur ca poti folosi si un mixer. Se va cerne faina dupa care se va adauga in amestecul de mai devreme. Dar fara a grabi procesul, pentru ca amestecul sa iasa fara cocoloase. Dupa aceea, puteti adauga coaja de lamaie rasa, sucul obtinut prin stoarcerea lamaii si laptele. Mixeaza sau amesteca vartos compozitia (ar trebui sa fie lichida).

Tarta cu lamaie – sigur iti va iesi din prima!

Se va pune intr-un vas rotund de preferat, pe care il vei tapeta cu hartie de copt, in prealabil. Se va da la cuptorul preincalzit la 180 de grade, pret de o ora.

Vei incerca tarta cu ajutorul unei scobitori, iar daca aceasta patrunde usor compozitia, inseamna ca este gata. O vei rasturna pe o farfurie si o poti orna cu zahar pudra si boabe de zmeura.

Cert este ca vei obtine o minune de tarta!

Acest dulce sanatos nu depaseste cu mult 100 de calorii per portie, asa ca nu trebuie sa te simti vinovata deloc. Apropo, daca vrei sa experimentezi si alte retete sanatoase, care nu ingrasa, iti recomandam dulciurile vegane.

Bomboane raw din curmale – vrei sa incerci aceasta reteta?

Si nu iti face griji pentru ca nu vei petrece prea mult timp in bucatarie, pregatindu-le. In special ca vorbim despre un desert care nu necesita preparare termica, din fericire.

Ai nevoie de:

– o cana de curmale deshidratate, fara samburi

– 2 linguri de unt de cocos ( sau alt inlocuitor vegetal)

– o jumatate de cana de fulgi de cocos neindulciti

– o lingurita de zeama de lamaie…reteta completa aici >>>

4.8/5 (5)

Va rugam sa evaluati acest articol

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *