Ce se intampla daca mananci prea multa sare?

Daca si tu te intrebai ce se intampla daca mananci prea multa sare, astazi dorim sa-ti prezentam mai multe informatii utile. Desigur ca sarea este acel condiment care parca face toate mancarurile sa fie mai bune. Dar consumata in exces dauneaza grav sanatatii, asa cum probabil stii deja.

Din pacate, in ziua de astazi mancarea abunda in sare, iar datorita aromei sale minunate, oamenii vor sa consume astfel de produse. Ba mai mult decat atat, mancarurile nesarate nu au nici pe departe acelasi succes, desi sanatatea inimii tale depinde de acest lucru.

Ce se intampla daca mananci prea multa sare? Vei risca sa ai un accident vascular cerebral, poti experimenta probleme cardiace sau hipertensiune, etc. Unele dintre aceste afectiuni pot fi prevenite DOAR prin reducerea consumului de sare.

Ce se intampla daca mananci prea multa sare? Este momentul sa stii mai multe…

In mod normal, nu ar trebui sa depasim 1,500 mg de sare pe zi, dar din pacate unii dubleaza aceasta cantitate. De unde si problemele de sanatate frecvente. Sarea stabilizeaza grasimile, retine apa si ne „ajuta” sa ne ingrasam cu succes…De unde si recomandarea de a reduce considerabil consumul de sare atunci cand vrem sa slabim.

Ca sa iti faci o idee, doar in America 10% dintre decesele care se petrec anual survin ca urmare a unui consum excesiv de sodiu. Asa ca, daca credeai ca nu este mare lucru ca mananci totul sarat, ar fi bine sa te gandesti de 2 ori inainte de a face aceasta afirmatie.

Ce alte afectiuni poti experimenta, pe fondul unui consum ridicat de sare?

Probleme cu rinichii. Risti sa te confrunti cu nisipul sau pietrele la rinichi, din cauza faptului ca sarea va creste nivelul de calciu din urina. Acesta este un factor major care duce, in cele din urma, la formarea pietrelor. Daca vei consuma sare din abudenta, organismul tau va face un efort suplimentar de a dilua sodiul. In aceste conditii, rinichii vor elimina mai putina apa, ceea ce poate duce la afectiuni serioase ale rinichilor.

Asa ca asigura-te ca mananci mai putin sarat, consuma fructe si legume crude si multe lichide. Sunt perfecte pentru rinichi sanatosi.

Ce se intampla daca mananci prea multa sare? Nu uita de hipertensiune

O urmare frecventa in cazul celor care consuma multa sare. Aceasta va face ca organismul sa retina mai multa apa, ceea ce duce la un numar mai ridicat de batai ale inimii. Desigur ca acest aspect va pune presiune asupra organelor, iar aparitia unui atac de cord, a bolilor cardiovasculare si chiar a dementei senile nu va fi ceva iesit din comun…

Te vei simti balonata. Din cauza faptului ca retii apa, s-ar putea sa ai probleme cu digestia. Balonarea este unul dintre efectele care apar. Iar asta nu este tot. Risti sa ai probleme cu umflarea picioarelor (gleznelor), asa ca incepe sa scazi consumul de sare din timp, daca observi astfel de consecinte.

Poate conduce la osteoporoza. De ce? Pentru ca vei elimina mai mult calciu prin urina, ceea ce poate duce la destabilizarea sistemului osos, iar in cele din urma, la osteoporoza. Atentie la excese, evita sa mananci foarte sarat.

Studiile arata ca sedentarismul in randul tinerilor duce la scaderea densitatii masei oaselor. Acest lucru poate afecta sanatatea pe termen lung si poate duce la boli ca osteoporoza.

Nu doar sporturile organizate ajuta la intarirea oaselor. Dansul, jocul in parc, alergatul, saritul si orice alta forma de activitate este benefica, conform cercetatorilor…mai multe despre sedentarism aici >>>

Ce se intampla daca mananci prea multa sare – opteaza pentru mese mai sanatoase!

…si mai sarace in sodiu, evident. Alege sa mananci fructe si legume crude intre mese, salate de cruditati la orice masa. Nu mai adauga sare, daca nu este absolut necesar si gateste mai des acasa.

Mancarea semipreparata sau de tip fast-food abunda in sare si alte chimicale nocive, asa ca limiteaza consumul. Este mai simplu sa traiesti sanatos, decat pare la prima vedere.

Nu uita sa mergi la medic pentru analizele de rutina si nu te sfii sa apelezi la un nutritionist, pentru o dieta echilibrata!

4.86/5 (7)

Va rugam sa evaluati acest articol

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *