Psihologii explica de ce nostalgia sustine optimismul. Tu stiai?

Nostalgia sustine optimismul, iar psihologii confirma ca aceasta stare de spirit este binevenita. Desigur ca nu este indicat sa petrecem toata ziua in mintea noastra gandindu-ne la trecut. Dar atat timp cat ne gandim cu drag sau bucurie la ceea ce a fost, nu este o problema.

Iar aceste aspecte sunt cunoscute de sute de ani, avand in vedere ca un medic suedez, pe numele sau Johannes Hofer, a incercat sa explice ce inseamna dorul inca din anii 1600. Pe atunci se credea ca atat timp cat cineva este nostalgic nu este deloc bine. Cu timpul, medicul a remarcat ca in realitate nostalgia sustine optimismul. In special cand ne gandim cu drag la un eveniment placut din trecut.

Poate ne este dor de casa parinteasca, de prietenii de la vremea respectiva sau de rude. Ce poate fi gresit in acest demers? Ei bine, astazi vom intelege mai bine de ce acest comportament este chiar indicat, in special in ziua de astazi.

Nostalgia sustine optimismul. Bucura-te de trecut si apreciaza momentul prezent

Doar in acest mod poti sa fii sigura ca viitorul este promitator. Acceptarea a ceea ce a fost si bucuria fata de momentul prezent te vor conduce intr-un punct favorabil.

Din fericire lucrurile s-au schimbat si in ceea ce priveste studiul psihicului uman. Asa ca in ziua de azi nu este ceva negativ sa te raportezi la un moment din trecut. Nostalgia era privita ca o boala pana in anii 20′, din cauza faptului ca oamenii, in special imigrantii, experimentau anumite stari de agitatie. Evident ca dorul le provoca uneori anxietate, tristete si alte stari similare. Dar intr-un fel se eliberau in acest mod, pentru a trece mai departe.

Doar ca la momentul respectiv medicii nu priveau problema in acest fel. Din fericire, lucrurile stau altfel in prezent, iar cercetatorii au ajuns la alte concluzii, mai fericite.

S-a observat faptul ca rememorarea unor evenimente din trecut poate sa fie chiar benefica, in ceea ce priveste psihicul uman. In special cand iti aduci aminte clipe frumoase din copilarie, adolescenta, etc. In cadrul unui studiu s-a observat ca amintirile nostalgice creeaza o stare de spirit mai optimista. Ceea ce nu poate fi decat imbucurator.

Nostalgia sustine optimismul. Iata de ce

In acest fel iti vei aduce aminte ca viata ta are un sens. Atunci cand suntem nostalgici realizam care sunt acele momente esentiale in viata. Si dorim sa le reproducem mai des, pentru a ne bucura cu adevarat. Atunci cand te simti singura, dar brusc iti aduci aminte anumite momente placute din trecut, parca iti schimba starea de spirit.

Cand iti amintesti oamenii fericiti din trecutul tau, nu poate decat sa-ti faca bine. In special atunci cand te bucuri de realizarile acestora si ii admiri. Aceste lucruri te vor ajuta sa intelegi ca viata merita traita. Iar o perspectiva optimista te va ajuta sa ai o viata mai fericita.

De asemenea, iti va da curajul sa faci acele schimbari in viata la care visezi. Primul sarut, prima reusita, prima zi de scoala, momentul cand ai mers la mare prima oara, etc, toate te vor ajuta sa perpetuezi mai multe momente similare.

Oamenii nostalgici doresc sa retraiasca acele momente frumoase, care ii fac sa fie din nou fericiti. Asa ca cei care au tendinta de a se gandi cu dor la trecut ajung sa-si indeplineasca mai repede scopul. Fie ca este vorba despre o relatie, o excursie in care vrei sa mergi sau un nou job, toate vor veni mai usor la cei care isi fac timp pentru contemplare si retrairea momentelor fericite, declara specialistii.

Asa ca te incurajam sa ai ganduri pozitive despre trecut, in acest fel vei deveni mai optimista si in ceea ce priveste viitorul, succes!

Cum sa iti faci ziua mai frumoasa? Sfaturi simple si usor de aplicat

Cum sa iti faci ziua mai frumoasa, in special cand tocmai ce am trait niste vremuri grele? Ei bine, poate fi o provocare, dar asta nu inseamna ca nu trebuie sa incercam. Indiferent ce s-ar petrece, stii bine ca viata este scurta, asa ca nu ar trebui sa irosim timpul.

Chiar daca sunt momente grele uneori, nu ar trebui niciodata sa uiti cum sa iti faci ziua mai frumoasa. Si poate fi atat de simplu. Doar dorinta de a sta departe de negativitate si placerea de a te bucura de lucrurile mici te pot salva…citeste mai multe despre cum sa iti faci ziua mai frumoasa >>>

5/5 (1)

Va rugam sa evaluati acest articol

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *