Autosugestia in procesul de slabire – de ce ajuta?

Despre autosugestia in procesul de slabire nu vorbeste multa lume in Romania. Inca suntem la inceput din acest punct de vedere. Dar aceste perspective ar trebui privite cu seriozitate. Mintea umana este extrem de puternica, asa ca va aduce in realitatea ta multe lucruri.

Legea atractiei functioneaza, la fel si efectul Placebo, asa ca ar fi momentul sa apelam la aceste metode. Autosugestia in procesul de slabire este foarte eficienta, atat timp cat o folosesti corect. Bineinteles ca daca iti vei spune ca nu reusesti, nu va avea un efect pozitiv. Asa ca gandurile pe care le vei avea in aceasta perioada sunt esentiale.

Despre cum sa ne controlam mintea astfel incat sa lucreze in favoarea noastra, vorbim in cele ce urmeaza.


Autosugestia in procesul de slabire – tu ai aflat?

Poate ca la prima vedere ti se va parea o prostie. Poate ca te vei gandi ca ce rost are sa-ti urmaresti si gandurile. Ei bine, daca vei dori sa testezi aceasta varianta s-ar putea sa ramai placut surprinsa. Si nu ne referim aici doar la slabit. O gandire pozitiva, optimista, afirmatiile, toate au puterea de a te ajuta sa iti creezi un viitor mai bun.

Credeai ca totul este la voia intamplarii? Nicidecum, iar oamenii stiu acest lucru de mii de ani. De ce crezi ca unul dintre proverbele romanesti enunta ca „de ce ti-e frica nu scapi”? Tocmai pentru ca multi au observat de-a lungul timpului ce efect au starile de spirit asupra vietii noastre.

Practic, iti vei schimba atitudinea fata de tine si intreaga situatie. De exemplu, daca vrei sa slabesti, dar mereu te gandesti ca nu reusesti, ca nu poti, ca e imposibil, etc totul va fi mai greu.

Nu degeaba se spune ca oamenii increzatori reusesc sa se descurce mult mai repede decat restul. Unul dintre cele mai importante lucruri este sa incepi sa-ti vorbesti frumos. Ca atunci cand te adresezi unei persoane iubite. Nu te mai certa la tot pasul si fii pregatita sa o iei de la capat.

Autosugestia in procesul de slabire. Devin-o mai perseverenta!

Al doilea aspect esential si de nadejde atunci cand lucram cu autosugestia este faptul ca ne ajuta sa mergem mai departe. Stii acele momente in care nu slabesti si parca nu mai reusesti sa treci de acele praguri? Daca vei folosi autosugestia, afirmatiile si gandurile pozitive iti va fi mult mai usor.

Ce poti face? In fiecare dimineata citeste cateva ganduri optimiste scrise chiar de mana ta. De exemplu „Sunt pe drumul cel bun si reusesc sa slabesc greutatea propusa” sau „Multumesc ca am ajuns la silueta ideala pentru mine”, „Stiu ca pot duce acest proces de slabire pana la capat”. Ai inteles ideea. Pentru a functiona mai bine, pune afirmatiile la momentul prezent, ca si cum s-ar fi intamplat deja.

Alt lucru pe care poti sa-l faci este vizualizarea. Dupa ce citesti afirmatiile imagineaza-ti cum te-ai simti daca ai avea deja greutatea mult visata. Ce ai face, cu ce te-ai imbraca, cum te-ai simti? Intra cat mai puternic in acest joc, pentru ca, ce crezi? Fizica cuantica a demonstrat ca creierul nostru nu face diferenta intre imaginatie si realitate.

Cu alte cuvinte, daca vei simti efectiv ca deja traiesti in trupul la care aspiri, mintea va face tot posibilul sa te „sustina”, pentru ca aceasta este realitatea sa.

Autosugestia in procesul de slabire – uita de negativism

Lasa la parte pesimismul si treci la treaba. Urmeaza dieta care ti se pare ca se potriveste cu stilul tau de viata, fa sport, mananca sanatos si incurajeaza-te la fiecare pas. Vei trai o realitate noua, care s-ar putea sa te surprinda intr-un mod mai placut decat credeai.

Renunta la replicile de descurajare si concentreaza-te asupra momentului prezent.

Afirmatii pozitive pentru o viata mai buna:

1. Trupul meu este sanatos, mintea mea este geniala, sufletul meu este linistit.

2. Sunt superior gandurilor negative si actiunilor joase.

3. Sunt binecuvantat cu talente infinite pe care le folosesc astazi.

4. Merit sa iubesc si sa fiu iubit.

5. Abundenta este in viata mea, sub toate aspectele…mai multe afirmatii pozitive si puterea acestora >>>

5/5 (1)

Va rugam sa evaluati acest articol

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *