Vocea negativa interioara – cum sa o opresti?

Cu totii avem acea voce negativa interioara, care de multe ori pare sa nu se mai opreasca. Nu, nu inseamna ca esti nebun, este vorba despre discutiile pe care le porti tu cu tine. Iar de cele mai multe ori sunt negative.

Acele voci care ne spun mereu ce este de facut, de ce am gresit, faptul ca nimic nu decurge bine etc. Bineinteles ca stii despre ce vorbim si probabil ca toti am experimentat vocea negativa interioara.

De multe ori reusim performanta de a ne deprima singuri, doar pentru ca ne tot repetam anumite ganduri care, in esenta, nu ne ajuta la nimic. Cum putem iesi din aceasta poveste si ce este de facut? Despre toate acestea vom discuta in cele ce urmeaza.

Vocea negativa interioara – ce este de facut?

In primul rand, nu ar trebui sa mai hranesti acest gen de discutii interioare. Evident ca, atunci cand te gandesti intens la ceva, fie negativ fie pozitiv, vor incepe tot mai mult ganduri sa apara.

Atunci cand le dai apa la moara celor negative evident ca vei incepe sa te simti rau. Studiile arata ca mintea nu poate discerne realitatea de imaginatie. Asa ca tu te simti ca si cum acel lucru negativ s-a intamplat deja. Ce este de facut?

In momentul in care simti ca mergi in acea directie, incepe sa respiri intens si muta-ti atentia la ceva placut din prezent. Poate fi o floare, o melodie sau chiar o plimbare. Daca nu ai aceasta posibilitate, pur si simplu urmareste-ti respiratia. Vei observa ca te vei calma in cateva minute. Dupa aceea, permite unui gand placut sa te inunde. Poate fi vorba despre orice, de la persoana iubita si pana la un peisaj superb.

Garantat vei incepe sa te simti mai bine si iti vei da seama ca tu esti, de fapt, creatorul vietii tale, in cea mai mare parte.

Meditatia, afirmatiile pozitive si autoeducarea sunt alte lucruri pe care le poti face.

Vocea negativa interioara – cum o recunosti?

Daca incepi sa te simti tot mai rau dintr-o data si observi ca se datoreaza in mare parte lucrurilor pe care ti le tot repeti, esti deja pe drumul cel bun. Inseamna ca ai inceput sa vezi cauza starii tale interioare. Observatorul nostru interior remarca ce produce aceasta schimbare de atitudine.

Asa ca vocea negativa interioara trebuie recunoscuta cat mai des. Apoi vine momentul sa o dai la o parte si sa inveti mai multe despre tine si ceea ce se petrece. Simpla observare a starii de spirit poate conduce la o schimbare majora.

Daca continui sa gandesti negativ s-ar putea sa experimentezi chiar scenariile groaznice pe care le creezi. Tocmai de aceea se spune ca gandurile pozitive sunt cele care ar trebui sa ne domine viata. Iar diferenta dintre un optimist si un pesimist devine mai mult decat evidenta.

De asemenea, daca majoritatea gandurilor tale sunt negative este aproape imposibil sa experimentezi lucruri frumoase. Si probabil ca ai auzit si tu deja ca oamenii de stiinta ajung la aceeasi concluzie.

Iar exemplele din viata de zi cu zi vorbesc de la sine. Sigur cunosti oameni negativisti, care nu fac altceva decat sa vorbeasca decat despre cat de rele sunt lucrurile care se petrec in jurul nostru.

Asa ca ia aminte, pune stop gandurilor negative si bucura-te mai mult de viata.

Obiceiurile oamenilor fericiti – cum sa fii fericita inca de la prima ora!

Pune-ti gandurile in ordine. Este incredibil de important sa intelegi ca doar a-ti cunoaste prioritatile poate fi un moment revelator pentru tine. Asa ca este vital sa nu fi blocata intr-o gandire negativista, care oricum nu te va ajuta cu nimic.

Cel mai bine este sa te intorci la origini de fiecare data cand nu stii ce sa faci. Din pacate, multi oameni uita de ei si nu-si mai cunosc prioritatile. Nu mai suntem pe vremea bunicilor, asa ca este indicat sa luam propriile decizii si sa ne bucuram de viata, asa cum ne dorim…vezi mai multe despre obiceiurile acestor oameni aici >>>

5/5 (6)

Va rugam sa evaluati acest articol

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *