Pizza fara blat. RETETA simpla, pentru cei grabiti!

Daca si tu vrei sa te bucuri de pizza, dar nu prea ai timp de gatit, incearc-o pe cea fara blat. Nu de alta, dar te vei indragosti pe loc de aceasta reteta rapida, la indemana oricui.

Pizza fara blat vine ca o surpriza pentru cei care ar vrea sa manance ceva facut in casa, dar nu prea au timp, chef, etc. Asa ca pentru aceasta categorie de oameni retetele rapide sunt cea mai buna alegere.

Cine a zis ca trebuie sa stai ore intregi in bucatarie, pentru a te bucura de preparatele romane? Evident ca exista solutii pentru toata lumea, iar astazi vom discuta despre acest lucru.

Pizza fara blat. Ai pofta de o cina sau un pranz delicios?

Atunci va trebui sa faci cateva cumparaturi si sa aloci in jur de o ora pentru a o prepara. Chiar si mai putin daca te misti repede la partea de „construire” a pizzei.

Asa ca, ai nevoie de:

– 400 grame de sunca (sau altceva, ce preferi)

– 400 grame cascaval

– 200 grame ciuperci conserva sau proaspete

– o cana lapte

– o cana de faina integrala

– 5 oua

– 2 ardei capia

– 200 grame rosii cherry

Mod de preparare

Se vor taia marunt ingredientele (sunca, ciuperci, se rade cascavalul). Apoi, intr-un bol se bat ouale, se adauga faina si laptele, se amesteca  pane la omogenizare. Se amesteca cu ingredientele maruntite  in afara de cascaval) dupa bunul plac, iar apoi se toarna compozitie intr-o tava tapetata cu hartie de copt. Daca ti se pare prea mult continut, opteaza pentru 2 tavi.

Se vor pune deasupra feliile de ardei capia taiate fin si cateva rosii cherry, taiate in jumatati. Nu uita sa adaugi si cascavalul. Da totul la cuptor pentru 30 minute sau pana cand observi ca pizza ta s-a rumenit.

Pizza fara blat. Esti gata sa o incerci si tu?

Evident ca poti varia legumele si carnea dupa bunul plac, atunci cand vorbim despre reteta de mai sus. Poti pune mozarella, masline, chiar si peste. Depinde de tine sa alegi variante de pizza care ti se potrivesc cel mai bine.

Va fi la fel de buna si a doua zi, asa ca merge de minune la serviciu sau ca gustare.

Pentru ca stim ca unii dintre voi prefera pizza cu blat, ne-am hotarat sa iti prezentam cea mai simpla reteta, in acest sens.

Cum sa folosesti drojdia in cea mai simpla reteta de pizza

Acum ca ai drojdie, este cazul sa pregatesti ceva delicios, cum ar fi o pizza.

Asa ca, ai nevoie de:

– 200 grame de faine alba sau integrala

– un praf de sare

– o lingurita de zahar brun

– 25 de grame de drojdie

– 100 ml apa

– ulei vegetal, aproximativ o lingura

– o conserva de ciuperci, o caserola de sunca de praga, mozarella

Cum se prepara? Vezi reteta de pizza cu blat aici >>>

5/5 (1)

Va rugam sa evaluati acest articol

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *