Tratamente naturiste impotriva alergiilor de primavara

Primavara inseamna vreme mai calduroasa, pomi infloriti, natura care revine la viata. Energia naturii se transmite, ajutand la imbunatatirea starii de spirit a fiecareia dintre noi. Partea mai putin placuta a primaverii este reprezentata de alergii. Nas care curge, ochi rosii, stranuturi convulsive sau chiar inabilitatea de a stranuta, iti pot afecta drumetiile in aer liber in acest sezon. Iata 5 tratamente naturiste pentru alergiile de primavara.

Polenul, cauza alergiilor

Polenul este din ce in ce mai abundent in acest sezon si este cauza numarul unu al alergiilor de primavara. Sistemul imunitar care nu poate face acestuia, reactioneaza aratand simptomatologii ca iritarea cailor respiratorii si inrosirea (deseori usoara a) ochilor.

Mierea are proprietati antiseptice si de intarire a sistemului imunitar. Atunci cand vine vorba de remedii naturiste, mierea este alimentul cel mai des mentionat in literatura de specialitate. Ea este un aliment pe care il poti consuma preventiv, atunci cand primavara isi face simtita prezenta.

Totusi, trebuie mentionat faptul ca nu este garantat faptul ca mierea te poate pazi de efectele nedorite ale alergiilor. Ea poate fi folosita in scopuri preventive, dar acest lucru nu functioneaza pentru toata lumea.

Tratamente impotriva alergiilor de primavara

Ceai de urzici cu menta

Urzicile au o sumedenie de proprietati benefice pentru sanatatea ta. Ea poate ajuta la ameliorarea simptomelor artritei, la scaderea tensiunii arteriale si, nu in ultimul rand, ajuta la ameliorarea simptomelor date de alergiile de sezon.

Menta contine un flavonoid care ajuta la inhibarea activitatii si a secretiei enzimelor histaminice. Pentru faptul ca este un antihistaminic in mod natural, menta devine un puternic aliat impotriva alergiilor.

Antihistaminic: medicament impotriva alergiilor. Ajuta la ameliorarea simptomelor ca: mancarimi ale nasului si ochilor, iritarea nasului si stranut.

Pentru o cana de ceai, fierbe:
  • O lingurita de menta uscata
  • O lingurita de urzici uscate
  • Miere si lamaie dupa gust

Sfat: daca folosesti ingrediente proaspete, masoara ¼ de ceasca de menta si egal pentru urzici.

Polen de albine

Polenul de miere este un adjuvant impotriva simptomelor alergiilor de primavara. La inceput, consuma cantitati mici pe care sa le cresti gradual. In acest fel iti inveti organismul sa se obisnuiasca cu polenul, nemai avand reactii adverse in preajma lui. Aceasta tehnica este des folosita in medicina, cu scopul tratarii multor tipuri de alergii si intolerante.

Prin expunerea la alergeni, iti obisnuiesti organismul cu cantitati infime pentru ca atunci cand este expus la cantitati mari, sa nu apara reactii adverse.

Polenul poate fi gasit in trei forme diferite: pudra, capsule sau granule. Oricare dintre ele poate fi la fel de eficient.
Sfat: pentru ca aceasta metoda sa functioneze, trebuie sa consumi polen local. Daca polenul nu este extras din zone locale, in apropiere de tine, atunci nu iti vei invata organismul la tipul de polen care iti creaza alergiile.

Bauturi citrice

Citricele sunt o sursa bogata de vitamina C. Aceasta vitamina poate ameliora simptomele multumita faptului ca ajuta la intarirea sistemului imunitar.

Sfat: este recomandat sa indulcesti fresh ul de citrice cu miere in loc de zahar.

Evaluarea acestui articol

Va rugam sa evaluati acest articol

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *