Obiceiuri nesanatoase la micul dejun

Aceste obiceiuri nesanatoase la micul dejun pot duce la ingrasare, fara doar si poate. Tocmai de aceea astazi am ales sa-ti exemplificam un mic dejun sanatos, pentru a sti ce sa eviti.

De multe ori avem senzatia ca mancam eficient, dar in realitate lucrurile nu stau deloc asa. Oamenii care mananca micul dejun nu doar ca sunt mai sanatosi, dar isi suprima si pofta de mancare. Ceea ce poate o veste mai mult decat grozava, in special daca nu stiai cum sa incepi un proces de slabire eficace.

Vorbim despre obiceiuri nesanatoase la micul dejun, dar care pot duce la alegeri neinspirate pe tot parcusul zilei. Haide sa vedem ce putem face pentru ca prima masa sa fie perfecta pentru organismul nostru!

Obiceiuri nesanatoase la micul dejun – cu ce sa incepem?

In primul rand…nu sari peste micul dejun! Multi fac aceasta greseala si se mira ca pana la pranz mananca tot felul de gustari nesanatoase. Sau mai rau mananca de 2 ori mai mult la pranz, decat ar trebui. Evident ca atunci cand mananci mai mult decat este nevoie incepi sa capeti proportii…Invata sa fii disciplinata si “porneste” ziua cu un mic dejun sanatos.

In al doilea rand…te grabesti. Atunci cand mananci cu „viteza luminii” nu faci altceva decat sa ingreunezi digestia. Acest proces incepe inca de cand ai inceput sa mesteci mancarea, asa ca ai putina rabdare.

Daca mananci in graba un sandvis, in timp ce iesi pe usa si te grabesti spre serviciu, s-ar putea sa nu fie cea mai buna idee. Trezeste-te cu 20 de minute mai devreme si ofera-ti un mic dejun eficient si imbelsugat.

Obiceiuri nesanatoase la micul dejun – nu uita de proteine!

Un alt obicei nesanatos este cel care consta in evitarea proteinelor, pe motiv ca ingrasa. Dar este alta greseala uriasa. Consuma produse de patiserie sau cereale cu zahar, care nu fac altceva decat sa ingrase si sa afecteze starea de sanatate.

Incepe ziua cu dreptul, asa ca alege sa mananci fructe la micul dejun, cereale integrale, ou fiert sau salata de legume, paine integrala, etc. Este mai important decat ai crede sa mananci corespunzator, chiar si starea de spirit va fi influentata in bine.

Proteinele sunt esentiale atunci cand vorbim despre satietate si un flux sangvin sanatos. De exemplu, poti alege sa mananci avocado cu paine prajita integrala, un mic dejun exceptional.

Budinca de chia. Micul dejun IDEAL in curele de slabire

Budinca de chia este una dintre cele mai bune variante pentru micul dejun. Nu doar atunci cand vrei sa slabesti, desi este recomandata. Dar este optiunea ideala si pentru un mic dejun frugal, bogat in fructe si seminte. In special pentru cei care nu pot manca foarte bine la prima masa a zilei.

Ingrediente:

– 2 linguri seminte de chia

– o cana ( nu foarte mare) de lapte vegetal

– o mana de seminte de floarea soarelui, caju sau migdale (alegi o varianta)

– o lingurita de pudra de cacao...vezi reteta completa >>>

Obiceiuri nesanatoase la micul dejun – evita produsele „inveselite” cu zahar

Stim, este tentant sa cumperi „cereale pentru micul dejun, gata de servit”, dar nu este cea mai buna idee. Cele mai multe tipuri cu musli sau fructe contin cantitati mari de zahar. Este mai bine sa le prepari chiar tu, la tine acasa.

Cumpara fructe, sirop de agave, cateva nuci si bucura-te de un bol cu cereale sanatos si satios.

Asa ca nu mai evita momentul si incepe ziua in mod eficient, cu siguranta te vei simti mai bine din toate punctele de vedere.

5/5 (2)

Va rugam sa evaluati acest articol

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *