Alimentatie

Cartofi pane. Prepara-i chiar tu!

Nu trebuie sa fii o buna bucatareasa ca sa prepari cartofi pane, o reteta excelenta. Desigur ca vestile bune continua, pentru ca, la fel ca in cazul supei de porumb, aceasta reteta este usor de preparat.

Nu ai nevoie de multe ingrediente si poti savura mancarea imediat. Merge de minune alaturi de salate de cruditati, muraturi si reprezinta o garnitura excelenta. Sigur ca stiai asta deja, dar poti sa fii sigura ca acesti cartofi pane ii vor impresiona pe toti. Iti recomandam sa-i servesti atunci cand ai pregatit un gratar simplu de curcan sau un peste la cuptor.

Vei remarca faptul ca vor avea un mare succes, in special atunci cand vrei sa „condimentezi” putin masa pe care o pregatesti. Alaturi de aceasta garnitura, orice preparat din carne sau legume va fi evidentiat.

Esti gata sa pregatim un pranz sau o cina savuroasa?

Cartofi pane – simpli, dar cu un gust remarcabil

Desigur ca poti alege si cartofi noi pentru a pregati minunata reteta. Ramane la latitudinea ta sa alegi varianta potrivita. Un lucru este cert, vei avea nevoie de cateva ingrediente cheie. Daca vrei sa pregatesti varianta „am grija de silueta” s-ar putea sa fie necesar sa mergi la cumparaturi.

Ai nevoie de:

– 10 cartofi

– pesmet sau malai

– faina de grau sau faina de orez (pentru ca nu are gluten este indicata pentru silueta)

– 4 oua de tara (de preferat)

– sare, piper, condimente la alegere (turmeric, boia, fulgi de chili, cimbru, rozmarin etc)

– ulei

Mod de preparare

Taie cartofii, spalati si curatati in prealabil, in rondele de aproximativ 5 mm grosime si sterge-i bine de apa cu un servet. Se vor da prin faina, prin oul batut cu sare si prin pesmet/malai. Se vor praji in tigaia in care ai incins in prealabil uleiul pana devin rumeniti pe o parte. Dupa aceea ii vei intoarce pe cealalta parte si in final ii vei pune intr-o farfurie in care ai pus servete de hartie, pentru absorbirea uleiului in exces.

Cartofi pane, un deliciu mai putin intalnit

Daca esti ca noi, poate ca nu te gandisei pana acum sa faci cartofi pane. De obicei pane-urile sunt realizate din orice altceva, numai din cartofi nu! De data aceasta am ales sa te surprindem. Nu taia feliile de cartofi prea groase, altfel risti ca acestia sa ramana cruzi.

Rumeneste cartofii la flacara mica si bucura-te de ei alaturi de branza feta, salata de rosii si castraveti si un pahar de vin rosu.

Cartofi crocanti la cuptor – savurosi si satiosi

Evident, nu iti recomandam sa mananci cartofi zilnic, ci sa variezi garniturile, pentru ca trupul tau sa beneficieze de toate vitaminele, prin rotatie.

RETETA cartofi crocanti la cuptor

Ai nevoie de:

– un kg de cartofi

– 3 linguri de faina de orez

– o lingurita de paprika sau boia

– 1 sau 2 ligurita de sare...continuarea retetei de cartofi crocanti la cuptor >>>

Dobrin Mara

Leave a Comment
Share
Autor
Dobrin Mara

Ultimele articole

Obiceiuri care iti scurteaza viata

Este demn de mentionat ca exista obiceiuri care iti scurteaza viata, asa ca ar fi…

o zi

Cum sa fii fericita in aceasta toamna?

Daca si tu vrei sa stii cum sa fii fericita in sezonul urmator, avem cateva…

4 zile

Cum sa fii relaxat, sanatos, cu inima puternica si departe de bolile cronice? Am descoperit SECRETUL!

Ne-am propus sa te surprindem cu cateva secrete stranse cu grija de experti, astfel incat…

7 zile

Sanatatea incepand cu spatiul personal: Cum sa-ti transformi casa in cel mai bun aliat al starii tale de bine

Casa ta nu este doar un loc in care dormi si mananci; este sanctuarul tau,…

o săptămână

Parul alb si stresul. Care este legatura?

Dupa cum stii deja probabil, exista o legatura intre parul alb si stresul din viata…

o săptămână

Retete rapide de weekend. Ideale si pentru dieta!

Daca vrei sa te mentii in forma chiar si in weekend, iti propunem cateva retete…

2 săptămâni

Acest site foloseste Cookie-uri