X

Ianuarie – de ce este luna veganilor si a vegetarienilor?

Poate ai mai auzit ca ianuarie este, in general, luna veganilor si a vegetarienilor. Acest trend de a nu manca produse animale in ianuarie a aparut de cativa ani buni. Curentul a fost dat de mai multi experti in nutritie. Avand in vedere ca, dupa sarbatori dorim sa slabim sau sa tinem o cura de detoxifiere, aceasta idee nu poate fi decat perfecta.

In ianuarie este luna veganilor, iar acum este mai simplu ca oricand sa ai o dieta preponderent bazata pe plante. De ce? Pentru ca exista o diversitate fantastica in ceea ce priveste alimentatia. Dar ar fi cel mai bine sa mananci mai multe fructe, legume si salate si mai putine produse procesate. Desigur ca poti alege sa consumi alimente vegane gata facute, din cand in cand, dar ai grija sa nu exagerezi.

De regula nici acestea nu sunt sanatoase, au aditivi alimentari si pot ingrasa! Exact ce nu iti doresti atunci cand vrei sa tii o cura de detoxifiere.

Ianuarie – luna veganilor sau veganuarie

Despre acest trend am mai discutat si anii trecuti, avand in vedere ca a luat o amploare uriasa. Nu uita ca in veganuarie poti consuma: salate de orice fel, supe creme, mancare de spanac, fasole, linte, ciuperci, cartofi, naut. De asemenea, poti pregati la cuptor vinete, dovlecei, cartofi dulci, rosii, etc. Incearca si sortimentele de branza vegetala aparute pe piata. S-ar putea sa te incante mai mult decat ai fi crezut.

De exemplu, exista feluri de branza vegana care imita feta si sunt foarte gustoase. Alaturi de rosii si ulei de masline reprezinta o gustare sau o cina grozava. De asemenea, poti fierbe si paste integrale, fara gluten sau din legume pe care sa le servesti alaturi de aceste preparate. Cu siguranta te va bucura aceasta masa…mai multe despre veganuarie aici >>>

Ce sa mananci? Cat mai multe produse neprocesate. La micul dejun poti servi avocado cu paine prajita si salata de rosii, cereale cu lapte vegetal si nuci, fructe, smoothie-uri, salata de vinete (facuta de tine, ideal). La pranz poti manca supe creme, salate, legume la cuptor, orez cu legume, paste cu ciuperci, etc.

Luna veganilor sau veganuarie – idei de mancare

Desigur ca poti incerca si retete noi, in special daca ai timp si chef sa mananci ceva mai deosebit. De exemplu, poti incerca o omleta fara oua, care cu siguranta te va cuceri.

Omleta de post – iata cum se prepara

Ai nevoie de:

– 200 grame de tofu simplu sau afumat, alegerea iti apartine

– un fir de ceapa verde sau o ceapa mica, maruntita bine

– un ardei rosu mic, maruntit

– o mana de ciuperci din conserva sau 2 ciuperci proaspete, feliate…vezi continuarea retetei pentru omleta de post aici >>>

Nu uita sa prepari paste cu legume, pot fi delicioase. Iar acum exista si parmezan vegetal, asa ca va merge de minune. Poti face paste cu dovlecei, ciuperci, ardei si orice alte legume iti plac. Nu uita sa pui putin sos de rosii la final, condimente si savureaza-le alaturi de un pahar de vin rosu. Legumele la cuptor sunt alta alegere delicioasa si usor de preparat. Ai nevoie doar de hartie de copt, legume, condimente si un strop de ulei.

Cauta sa mananci si multe salate de cruditati, merg perfect in combinatie cu preparatele la cuptor.

Alimentatie
Tags: luna veganilor ianuarieveganuarie
Leave a Comment