De ce sa mananci ardei iuti. Ai aflat?

Daca si tu te intrebai de ce sa mananci ardei iuti, este momentul sa descoperi mai multe despre acest detaliu. Nu de alta, dar probabil ca vei fi surprinsa sa afli ca exista mai multe beneficii decat credeai.

In timpul verii obisnuim sa iesim mai des la terase si parca ne bucuram mai mult ca oricand de astfel de momente. Poate ca ai senzatia ca mancarea picanta nu este tocmai indicata in sezonul cald…Asa sa fie?

De ce sa mananci ardei iuti? Se spune ca acestia, alaturi de alte mancaruri picante, pot sustine metabolismul in a functiona mai eficient, din toate punctele de vedere. Aceasta afirmatie este partial adevarata si vom vedea imediat de ce.

Ardei iuti – ce trebuie sa stii despre capsaicina

In primul rand, ca este acel compus „picant” regasit in ardeii iuti, de regula. Este adevarat ca aceasta substanta are rolul de a  sustine intens metabolismul, remarca dr. Jillian Kubala, SUA. „Este mai eficienta decat multi isi imagineaza, doar ca trebuie sa intelegem un lucru: este mai bine sa luam suplimente cu capsaicina”, remarca medicul.

Un studiu din 2017 a aratat ca 135 mg de capsaicina, luata din suplimente, poate conduce la relaxarea digestiei prin fortificarea proceselor metabolice. Cu alte cuvinte, organismul va munci mai putin pentru a arde si tu vei fi intr-o forma fizica mai buna.

Trebuie sa stii ca aceasta capsaicina sustine lupta impotriva cancerului, inflamatiilor, artritei reumatoide si chiar contra dementei senile.

Alimente picante – de ce sunt sanatoase?

Cei care consuma de 3-4 ori pe saptamana ardei iute, curry si alte picanterii, au sansa de a reduce sansele de deces prematur cu pana la 15%.

Desigur ca capsaicina si antioxidantii continuti de ardeiul iute au avut multe de “spus”, in aceasta situatie. De asemenea, are si proprietati antiinflamatorii, asa ca previne cu succes si cancerul. Dar si kilogramele in plus! Iata cate motive pentru a nu evita mancarurile picante…mai multe despre alimentele picante >>>

De ce sa NU mananci ardei iuti si alimente picante in exces?

Pentru ca acest extract se va asimila mai bine in momentul in care optezi pentru suplimente, arata studiile. De asemenea, pentru a ajunge la un gramaj propice, trebuie sa mananci destula mancare picanta…asa ca nu ar fi indicat nici sa exagerezi.

Caloriile in plus ar putea duce la kilograme in plus, asa ca ar fi bine sa te gandesti de 2 ori inainte de a trece la fapte.

Alimente care ard grasimile, iata despre ce este vorba

– ceaiul verde matcha. Am mai discutat despre el, are proprietati antioxidante remarcabile, mult mai puternice decat ceaiul verde obisnuit. Poate inlocui cu succes cafeaua si chiar daca este putin mai costisitor, merita banii. Este obtinut printr-un stravechi procedeu japonez, fiind, practic, pulbere de ceai verde, obtinuta direct din frunzele arborelui cu pricina. Acest ceai impiedica dezvoltarea si depunerea grasimilor, asa ca este un “must -have” in cadrul regimurilor de slabire

– ciupercile Cordyceps. Se numara printre acele alimente care ard grasimile…alte alimente care ard grasimile >>>

5/5 (1)

Va rugam sa evaluati acest articol

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *