Sarbatoarea de Craciun. De ce sa o petreci dupa bunul tau plac, nu al altora

Despre faptul ca sarbatoarea de Craciun a devenit o reala corvoada pentru o parte dintre noi, cu siguranta ai mai auzit vorbindu-se. Si nu, nu este vorba despre faptul ca aceasta sarbatoare nu ar fi un moment de bucurie, nicidecum.

Nici la conotatiile spirituale nu ne referim. Ci la materialismul care a impregnat sarbatoarea de Craciun. Pentru ca, sa fim seriosi, a deveni un prilej de a manca, bea, face cadouri si a petrece fortat timp alaturi de rude.

Te regasesti printre aceste randuri si simti ca in sfarsit cineva a pus punctul pe i? Atunci citeste mai departe si afla cum ai putea sa te bucuri cu adevarat de Craciun. Sau orice alta sarbatoare. Ce ar fi sa lasam materialismul si obligatiile la o parte si sa ne facem propriul program?

Ti-e teama sa te si gandesti la acest subiect? Nu ai de ce, iar astazi iti spunem de ce.

Sarbatoarea de Craciun – fa ce vrei tu, ideea este sa fii fericita

Scapa de „obligatii”. Probabil ca este unul dintre cuvintele cheie, in special in preajma sarbatorilor. De cate ori nu ai auzit vorbe precum „trebuie sa mergem la matusa X” sau „macar o vizita scurta sa-i facem unchiului de gradul 15 a bunicului”, iar lista poate continua. Si acum stam si ne intrebam: de ce trebuie sa facem asta? De ce lasam societatea sa ne spuna ce sa facem? De ce este obligatoriu sa ne vedem cu toate neamurile de sarbatori, cand o poti face in orice alta perioada a anului, daca vrei?

Nu se stie, pur si simplu s-a creat o „traditie” in jurul acestui concept si parca am ramas captivi. Oamenilor inca le este teama sa-si petreaca timpul asa cum doresc, de teama sa nu fie judecati. Daca reusesti sa nu te mai gandesti la judecata celorlalti, cu siguranta te vei bucura mult mai mult de viata. Desigur, nu zice nimeni sa nu petreci sarbatoarea de Craciun alaturi de toate neamurile si familia, daca este dorinta ta sincera. Dar de ce sa o faci altfel, an de an, cand nu este deloc pe placul tau? Atunci cand lucrurile se fac din obligatie, ceilalti vor simti asa ca nu este nimic special in toata treaba asta.

Bucura-te de sarbatori asa cum iti doresti tu, nu trebuie sa faci in fiecare an acelasi lucru. Te gandesti ca se vor supara ceilalti si te vor privi cu alti ochi? De cele mai multe ori se petrece asa pentru ca, de fapt, sunt invidiosi…Nu putini gandesc asa, dar le este teama sa spuna lucrurilor pe nume. Iar daca te iubesc si vor sa fii fericita, cu siguranta se vor bucura ca anul asta faci ce vrei tu.

Sarbatoarea de Craciun – cum ar fi sa mergi intr-o vacanta?

Timp liber egal vacanta?! Da, fara doar si poate. In general se intampla sa fim liberi mai multe zile in preajma Craciunului. Si nu ne referim aici la o vacanta la Sinaia, care oricum costa mai mult decat face si nici nu ai mare lucru de facut. Daca si tu esti ca noi, probabil visezi la o vacanta exotica, unde vremea este calda si poti sta in tricou, chiar de Craciun.

Cum ar fi sa-ti surprinzi familia sau partenerul de viata cu o astfel de surpriza? Probabil ca minunat, iar tari precum Grecia sau Cipru au o clima excelenta si in aceasta perioada. Pare feeric si imposibil de atins? Nu este, preturile sunt foarte bune, in special daca rezervi din timp. Asa ca poti lasa traditia la o parte macar pentru un an si poti face exact ceea ce iti doresti. Ramane la latitudinea ta sa alegi destinatia care te atrage cel mai mult.

Pregateste o masa speciala. Daca ai hotarat sa ramai acasa, cu familia, ce ar fi sa-i surprinzi un pic? De exemplu, poate vei gati sau cumpara mai putine produse traditionale romanesti si vei servi o cina in stil spaniol sau italienesc? In special daca nu esti fanul mancarurilor grele romanesti, poti incerca sa oferi si alternative. Nu zice nimeni sa renunti la cozonaci si sarmale, dar daca stii ca unii ar fi incantati sa manance o lasagna, de ce sa nu o servesti? Este momentul sa fim mai deschisi la minte si sa facem exact ceea ce ne place.

Sarbatorile ar trebui sa fie un prilej de sarbatoare si bucurie, nu de stres. Asa ca ai curajul sa petreci sarbatoarea de Craciun in stilul tau, fara sa mai dai un milion de explicatii. Nu se numeste egoism, ci respect fata de sine. De ce sa insisti sa faci acelasi lucruri in fiecare an, doar de dragul altora? Da-ti voie sa te bucuri de aceste vacante de sarbatori in propriul stil. Fii sigura ca te vei simti mult mai bine daca vei face ceea ce iti doresti, in loc de ceea ce „trebuie”. Sarbatori fericite!

5/5 (2)

Va rugam sa evaluati acest articol

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *