Alimentatie

Fructul de avocado poate fi inghetat. Stiai?

Nu trebuie sa-ti mai faci probleme daca nu ai consumat inca fructele de avocado, pentru ca acestea pot fi si congelate! In cele ce urmeaza dorim sa-ti explicam cum poti proceda, pentru a avea parte de un fruct proaspat, ori cand ai nevoie.

In special daca esti fan guacamole, celebrul preparat de origine mexicana. Asa ca data viitoare cand vei avea nevoie de avocado proaspat, vei putea cauta in…congelator. Dar mai intai, sa ne aducem aminte cateva caracteristici ale acestui minunat fruct.

Contine grasime vegetala din abundenta, dar nu este nicio problema. Dupa cum stii, grasimile de origine vegetala sunt net superioare celor animale. De asemenea, este o sursa minunata de vitamine si minerale: Vitamina B9, Vitamina K1, Potasiu, Cupru, Vitamina E.

Contine 15% grasimi si 9% carbohidrati, cea mai mare parte parte fiind constituita din fibre.

Fructul de avocado – cum sa il ingheti sau sa il feresti de oxidare?

Dupa cum vezi, merita din plin sa consumi mai des avocado, dar cum sa procedezi pentru a-l feri de procesul de oxidare? Ei bine, ai putea sa-l ingheti, asa cum am mentionat si mai devreme. Poti sa le tii doar in frigider, oricum este mai bine decat afara si probabil ca vor fi bune pentru 1-2 zile in plus.

Problema va aparea in momentul in care il expui la aer, atunci se poate declansa oxidarea. Fructul contine acid oleic si linoleic, iar coaja il protejeaza de oxidare. Asa ca nu-l decoji inainte de momentul utilizarii.

De asemenea, atunci cand ai nevoie doar de o jumatate, ai grija sa o decojesti doar pe aceea. Cealalta o mai poti pastra la frigider, pana a doua zi.

Daca vrei sa ingheti fructul, trebuie sa te decizi daca vrei sa-l pui in congelator intreg sau taiat in cuburi. Daca vrei sa-l folosesti pentru guacamole, iti recomandam a doua varianta.

Fructul de avocado – cuburi sau il prefer intreg?

Daca vrei sa-l folosesti pentru a-l intinde pe paine sau pentru a-l felia, evident ca cea mai buna varianta este prima amintita mai sus. In acest mod, te vei bucura de prospetimea sa mai mult timp. Daca vrei ca lucrurile sa mearga struna, cel mai bine ar fi sa-l ingheti intr-o punga speciala, destinata acestei actiuni.

Evident, tot ceea ce iti ramane de facut este sa indepartezi coaja si sa feliezi fructul dupa bunul plac. Iti recomandam si sa il ungi cu suc de lamaie sau lime, pentru a se conserva si mai bine. De asemenea, este indicat sa te misti repede, in special ca oxidarea ar putea incepe rapid, asa ca nu zabovi prea mult pana sa duci la bun final aceasta actiune. Succes!

Dobrin Mara

Leave a Comment
Share
Autor
Dobrin Mara

Ultimele articole

Mituri demontate despre schimbarile de sezon si impactul lor asupra frumusetii

Toamna. Un anotimp al redefinirii, al culorilor calde si al noilor inceputuri. In timp ce…

20 de ore

Salate de weekend – incearca aceste retete!

Daca se apropie sfarsitul de saptamana, ai mai mult timp liber, asa ca aceste idei…

4 zile

Prevenirea osteoporozei. Alimente pentru un sistem osos puternic

Prevenirea osteoporozei este una dintre cele mai bune idei, odata cu inaintarea in varsta. Mentinerea…

6 zile

Cum se depoziteaza corect alimentele?

Cum se depoziteaza corect alimentele, in special fructele si legumele? Ei bine, este demn de…

o săptămână

Cum sa scapi de depresie sau raceli? Sucuri vindecatoare

Aceste sucuri vindecatoare pe care urmeaza sa ti le prezentam astazi sunt mult mai eficiente…

2 săptămâni

De ce sa mananci afine in fiecare zi?

De ce sa mananci afine cat mai des, chiar in fiecare zi daca este posibil?…

2 săptămâni

Acest site foloseste Cookie-uri