Alimentatie

Maioneza de post, din aquafaba. Stii cum se prepara?

Perioada in care ne abtinem de la bucate a sosit, asa ca maioneza de post nu ar trebui sa lipseasca din palmaresul tau. De ce? Pentru ca este usor de realizat, iar aquafaba, adica apa de naut, ii da o aroma aparte.

Cine a spus ca nu poti manca burgeri vegetali, cartofi prajiti sau salata de boeuf de legume, toate asortate cu maioneza de post? In ziua de astazi postul nu mai este o corvoada, cum era pe vremuri. S-au dus timpurile in care nu stiam ce sa mancam in aceasta perioada, asa ca dieta vegana si vegetariana sustin din plin posturile ortodoxe.

Exista nenumarare preparate delicioase, iar astazi vom descoperi impreuna cateva dintre acestea. Sa uitam de mancarurile de fasole, zacusca si salata orientala, exista nenumarate preparate delicioase, fara carne, lactate sau oua.

Maioneza de post cu apa de naut

In caz ca nu stiai, aquafaba este acea apa in care a stat nautul in conserva sau apa in care a fiert. Desigur ca varianta a doua este cea mai fericita, avand in vedere ca este lipsita de orice conservanti. Dar normal ca merge de minune si prima, mai ales cand nu ai timp sa fierbi nautul.

Pentru maioneza de post ai nevoie de:

  • 5 linguri de apa de naut – aquafaba
  • o lingura otet de mere
  • o lingurita de mustar
  • un sfert de lingurita sare
  • 200 ml ulei de floarea soarelui (de preferat, presat la rece)

Mod de preparare

Vei pune intr-un bol toate ingredientele, mai putin uleiul si le vei mixa pana cand se omogenizeaza. Apoi incepi sa torni uleiul incet, in timp ce folosesti mixerul, pentru a-l integra in compozitie. Vei obtine o maioneza de post minunata, pe care o poti pastra la frigider pret de o saptamana.

Maioneza de post – cu ce sa o servesti?

Desigur ca merge asortata cu o multime de retete. Cartofii la cuptor, legumele la gratar sau burgerii de post sunt doar cateva optiuni. Poti prepara salate in care sa o adaugi, ramane la latitudinea ta sa iti folosesti creativitatea. Stim ca exista nenumarate produse de post gata de servit, dar iti sugeram sa incerci sa prepari tu un burger vegetal, de A la Z. Reteta mai jos, deloc complicata si care va bucura intreaga familie. Merge de minune la pranz, dar si la cina.

Burger vegetal – cum se prepara?!

  1. Burger cu ciuperci

Ingrediente:

– o cutie de ciuperci taiate
– cateva ciuperci proaspete
– 2 oua
– 3 linguri de drojdie inactiva
– o mana de orez fiert, in prealabil
– 5 linguri de sos de soia
– sare, piper, dar si alte condimente, la alegere…vezi continuarea retetei aici >>>

Dobrin Mara

Leave a Comment
Share
Autor
Dobrin Mara

Ultimele articole

De ce este bine sa meditam. Metode si sfaturi simple, pentru incepatori

Sigur si tu ai auzit ca iti poti calma mintea prin tot felul de metode…

23 de ore

Ce mananci, nu cat mananci determina aparitia grasimii abdominale!

Aparitia grasimii abdominale este unul dintre acele aspecte neplacute cu care se confrunta multa lume,…

2 zile

Dieta Sirtfood – celebrul regim cu care Adele a slabit 45 de kilograme

Poate ca ai auzit ca dieta Sirtfood a fost cea "raspunzatoare" de reusita lui Adele.…

3 zile

Suplimente pentru femei. De ce vitamine si minerale ai nevoie, dupa 40 de ani

Fara doar si poate ca acele suplimente pentru femei isi au rolul lor, iar dupa…

4 zile

Cum sa bei apa corect, ca sa slabesti?

Cum sa bei apa corect, astfel incat rezultatele sa fie mai mult decat imbucuratoare? Despre…

o săptămână

Cum iti sustii copilul, in perioada liceului? Sfaturi utile

Vrei sa iti sustii copilul, astfel incat sa ia cele mai intelepte decizii in perioada…

o săptămână

Acest site foloseste Cookie-uri