X

Legume „fara calorii” – ce sa mananci cand vrei sa slabesti?

Aceste legume fara calorii despre care urmeaza sa discutam au un continut caloric redus. Desigur ca au calorii, dar atat de putine, incat consumul lor este ideal atunci cand tii dieta sau pur si simplu vrei sa mananci mai sanatos.

Asadar, pregateste-ti silueta de primavara si bucura-te de un trup armonios, in sezonul cald. Ai nevoie de un regim alimentar cu un continut scazut de calorii, sanatos, nutritiv si plin de vitamine. In acest mod vei reusi sa iti atingi telul.

Nu uita ca cel mai important este sa mananci sanatos, sa faci miscare si sa uiti de dietele de slabire draconice sau prea stricte. In general, acelea nu vor face altceva decat sa iti afecteze starea de sanatate. Cel mai bine este sa slabesti intr-o perioada mai indelungata de timp, fara sa cauzezi efecte secundare. Haide sa vedem cum poti proceda, in mod intelept.

Legume „fara calorii” – ce ar trebui sa fie in meniul tau?

Salata verde. Incepem cu o „clasica” atunci cand vorbim despre cura de slabire. O portie simpla de salata verde nu are mai mult de 15 calorii, iar daca mai adaugi cateva felii de rosii si castraveti, cu siguranta nu vei depasi 80 de calorii. Tocmai de aceea poate fi garnitura ideala pentru o felie de peste sau curcan, la gratar.

De asemenea, va readucem aminte ca o salata simpla de castraveti poate fi o alegere ideala, de asemenea. O portie de salata de castraveti are tot in jur de 15-20 de calorii. Daca vrei sa o faci mai gustoasa chiar si atunci cand esti la dieta de slabire poti adauga un catel de usturoi feliat si putin otet. Va merge de minune alaturi de o portie de legume la cuptor sau un ghiveci, incearca si ai sa vezi.

O portie de spanac are tot in jur de 20 de calorii. Evident, atunci cand il mananci in loc de salata, pentru ca in timpul gatirii „capata” mai multe calorii, odata ce este amestecat cu tot felul de ingrediente. Poti adauga o mana de frunze de spanac intr-un smoothie, va fi ideal dimineata (in special pt persoanele care nu obisnuiesc sa manance) sau la gustare.

Nu uita de gustari sanatoase, atunci cand vrei sa slabesti. Un morcov sau o gulie cruda sunt alte gustari ideale, in special ca au doar cateva calorii, asa ca le poti consuma oricand. De asemenea, sunt satioase, asa ca iti vor tine de foame pana la urmatoarea masa.

Legume „fara calorii” – zucchini sau broccoli?

…sau, de ce nu, ambele. Evident ca sunt recomandate in diete, iar daca doar le fierbi sau le sotezi putin la tigaie sunt niste garnituri cu un continut caloric redus. Dovlecelul romanesc sau zucchini (cel cu coaja inchisa) sunt foarte gustosi. Trebuie doar sa ii tai cubulete si sa ii pui la tigaie, cu un strop de ulei si putina apa, pana devin moi. Adauga condimente la final si bucura-te de o mancare super gustoasa. Poti sa mai adaugi si varza de Bruxelles sau alte legume, pentru a incropi un pranz savuros.

Broccoli se serveste fiert si asezonat cu condimente, fiind o garnitura ideala pentru carne la cuptor sau gratar. Desigur ca poti sa il mananci si ca atare, alaturi de putina branza sau humus si paine prajita. Sa mananci dietetic si sanatos poate fi mai simplu decat ai fi crezut.

Fasole verde. In sezonul rece este mai greu sa gasesti fasole verde, asa ca poti apela la cea congelata. Are in jur de 30 de calorii per suta si merge de minune alaturi de un peste sau ciuperci rumenite la gratar. Nu trebuie decat sa o inabusi, sa adaugi condimente si putin ulei de masline. Cu siguranta iti va placea, in special ca este satioasa, asa ca nu risti sa iti fie foame, din nou, in 30 de minute.

Slabire sanatoasa
Tags: fasole verde slabitlegume fara caloriilegume slabit
Leave a Comment