Alimentatie

Lapte vegetal facut in casa – reteta simpla

Dupa cum stii, un lapte vegetal facut in casa este superior celui din comert. Iar vestile bune nu se opresc aici. Din fericire, se poate realiza intr-un mod simplu si la indemana oricui. Ai nevoie de caju, ovaz sau migdale, pentru a realiza rapid o reteta de lapte vegetal facut in casa.

Daca vrei sa aiba o aroma speciala, poti adauga si nuca de cocos rasa, care ii va da o savoare aparte. Oricum ar sta lucrurile, iti sugeram sa incerci sa il prepari chiar tu. Vei observa ca, daca ai blender cu putere medie, lucrurile vor merge repede si simplu.

Un lapte vegetal este superior celui animal, in special ca nu are grasimi, iar nivelul caloric este mai scazut. Iar cei care le-au testat stiu deja ca au o aroma deosebita si diafana.

Esti gata sa-l prepari chiar tu?

Lapte vegetal facut in casa – cum se face

Ingrediente:

  • o mana de caju
  • un pahar cu apa plata
  • un praf de sare
  • un praf de scortisoara

Mod de preparare

Se lasa nucile de caju la inmuiat, cu o seara inainte, in paharul cu apa plata. De dimineata, se pune totul in blender si se amesteca pana la omogenizare. Daca vrei un lapte pur, fara mici bucatele de caju, il poti da prin tifon sau sita. Sau se poate savura, ca atare, cu cereale integrale sau in smoothie-uri. Oricum ar fi, este delicios si se poate depozita pana a doua zi la frigider.

Evident ca il poti folosi si la prajituri sau alte preparate, cum ar fi banana bread (paine/chec de banane).

Chec cu banane de post

Ingrediente

– 3-4 banane coapte
– 1 cana cu zahar brun, la care se adauga un zahar vanilat
– 150 ml ulei de floarea soarelui
– o cana faina integrala
– 1 praf de copt
– migdale maruntite pentru decor
– fulgi de cocos, optional ( doar daca iti place aroma)

Mod de preparare…vezi reteta completa aici >>>

Lapte vegetal facut in casa – fulgi de ovaz si nuca de cocos

Ingrediente:

  • o mana de fulgi de ovaz
  • un pahar cu apa plata
  • un praf de sare
  • un praf de scortisoara
  • fulgi de nuca de cocos (dupa gust)

Mod de preparare

Se lasa fulgii de ovaz la inmuiat, cu o seara inainte, in paharul cu apa plata. De dimineata, se pune totul in blender si se amesteca pana la omogenizare. Daca vrei un lapte pur, fara mici bucatele de ovaz, il poti da prin tifon sau sita. Va avea o aroma excelenta, in special datorita gustului de cocos.

SanatateaFemeilor.ro

Leave a Comment
Share
Autor
SanatateaFemeilor.ro

Ultimele articole

Iarna asta nu te mai ascunzi de frig: Trucuri simple pentru un sezon plin de rasfat si confort

Stii senzatia: suna ceasul dimineata, te uiti pe geam, vezi ceata sau norii gri si…

2 zile

Cele mai comune greseli in alegerea scaunului de masa pentru bebe si cum sa le eviti

Perioada diversificarii se apropie cu pasi repezi, iar in capul listei de cumparaturi se afla…

2 zile

Obiceiul din sezonul rece care iti sustine starea de bine

Laptele, nelipsit din alimentatia noastra de zi cu zi, devine si mai apreciat odata ce…

7 zile

De ce sa dormi pe partea stanga? Explicatiile specialistilor

De ce sa dormi pe partea stanga a corpului, care ar fi beneficiile? Este posibil…

o săptămână

Copilul mananca prea mult zahar? Cum iti dai seama

Copilul mananca prea mult zahar, dar nu esti sigura daca ar trebui sa faci ceva…

o săptămână

Sanatatea in era digitala: 4 strategii pentru a-ti proteja sistemul nervos de suprasolicitare

A trai in era digitala nu trebuie sa fie sinonim cu a trai intr-o stare…

o săptămână

Acest site foloseste Cookie-uri