X

Dieta de final de an – cum sa fii in forma de sarbatori?

Dieta de final de an poate fi cea mai buna idee, in special ca se apropie sarbatorile. Iar daca si tu gandesti la fel precum restul femeilor, cu siguranta vrei sa ai o silueta de invidiat. Mai ales de Revelion, iar daca pleci undeva in vacanta…probabil ca vrei sa fii in forma.

De fapt, dieta de final de an este ideala si pentru acelea dintre voi care vor sa arate bine la petrecerile de Craciun si Revelion, care se apropie cu pasi repezi. Iar in aproape doua luni ai avea timp sa dai jos cateva kilograme si sa te simti mai bine in pielea ta.

Evident ca vom avea grija la ceea ce mancam si vom face miscare, in fiecare zi. Haide sa vedem impreuna despre ce este vorba.

Dieta de final de an – cu ce sa incepi?

Evident, cu un regim alimentar mai strict. Iti recomandam sa nu depasesti 1400 de calorii pe zi, poate chiar 1200, daca vrei sa slabesti mai mult de 5 kilograme. Incepe prin a cantari si calcula cat mananci, alege alimente sanatoase.

Arunca sucurile carbogazoase, dulciurile, fainoasele, prajelile si fast-foodul. Consuma mai putin alcool si bucura-te de o limonada sau cateva migdale, la gustare. Nu mai rontai covrigei, merdenele, alune si alte minuni. Alege sa mananci un fruct, un iaurt sau cateva nuci nesarate si neprajite, intre mese.

Meniu orientativ pentru dieta de final de an

Mic dejun: un bol cu cereale integrale, cateva migdale, lapte vegetal, cateva capsune, zmeura, etc.

Gustare: iaurt vegetal sau 5 nuci

Pranz: supa crema de legume si peste la gratar cu sparanghel

Gustare: un mar, o para, etc (doar un fruct!)

Cina: salata de ton ( salata verde, porumb, ton in suc propriu)

Dieta de final de an – nu uita de miscare

Desigur ca meniul de mai sus este pur orientativ, tu poti introduce noi alimente, dar cu siguranta ai inteles despre ce produse vorbim. Poti alege si pui la gratar, paste integrale sau din legume, somon, etc.

Adapteaza meniul astfel incat sa nu mananci mai mult decat am specificat mai sus.

Incepe sa mergi pe jos zilnic, chiar daca este vorba doar despre o plimbare sau o alergare usoara. Va face diferenta, in special daca, de regula, nu faceai miscare. Poti sa mergi la sala de 2-3 ori pe saptamana sau alege un program online, care iti permite sa te antrenezi chiar la tine acasa.

Nu uita sa bei apa, ceaiuri, sa dormi suficient si sa fii disciplinata. In acest mod, vei incheia anul 2022 cu o silueta impecabila!

Ajutor slabire
Tags: Dieta de final de andieta sarbatori
Leave a Comment