Afectiuni si tratamente

Premenopauza si menopauza. Cum ne gasim echilibrul hormonal?

Menopauza este un sezon al vietii pe care toate femeile il traverseaza. Pentru multe este o perioada cu intrebari si uneori, poate fi dificila. Ceea ce trebuie sa stii este ca menopauza nu apare brusc, ci aceasta este precedata de premenopauza. Aceste etape sunt normale si ceea ce e important este sa le acceptam, sa fim constiente de ele si sa ne asiguram ca ii oferim ceea ce are nevoie organismului nostru pentru a se bucura de fiecare etapa a vietii intr-o stare de echilibru emotional si nutritional.

Premenopauza si semnele sale

Inainte ca menopauza sa se instaleze si sa inceapa acest sezon al vietii tale, apare premenopauza. Aceasta perioada vine cu cateva schimbari pe care tu vei incepe sa le observi. In aceasta perioada ciclurile menstruale devin neregulate, te poti confrunta cu intarziere de sapte zile sau chiar cu doua luni de absenta a menstruatiei. In acest sezon exista in continuare posibilitatea de a ramane insarcinata, insa trebuie sa tii cont de faptul ca organismul tau sufera transformari. Perioada de premenopauza poate dura intre 2-3 ani, dar poate ajunge in unele cazuri si la 8 ani.

In aceasta perioada sunt caracteristice modificarile ciclului menstrual. Poti avea intervale mai scurte sau mai lungi intre cicluri, perioade mai lungi sau mai scurte de ciclu menstrual, poti observa un flux mai redus sau, din contra, mai abundent si, de asemenea, poti observa modificari de consistenta si culoare a sangelui pierdut.

Pot aparea deja bufeurile, care, de asemenea, variaza ca frecventa si intensitate. Te poti confrunta cu transpiratii nocturne, cu scaderea calitatii somnului, care, in cele din urma, va cauza oboseala in timpul zilei si o scadere a productivitatii. Te poti confrunta cu schimbari de dispozitie si cu o mai mare predispozitie catre irascibilitate.

Ce urmeaza? Menopauza

In jurul varstei de patruzeci de ani, debuteaza menopauza. In unele cazuri, ea poate aparea mai tarziu, dar si mai devreme. In aceasta perioada vei observa modificari clare la nivelul parului, al pielii si chiar al unghiilor. Din cauza scaderii tonusului musculaturii pelvine vei observa pierderi involuntare de urina la stranut sau efort fizic intens. De asemenea, te vei confrunta cu uscaciunea vaginala. Este posibil sa apara si probleme cu greutatea in unele cazuri…mai multe pe mediafax >>>

Dobrin Mara

Leave a Comment
Share
Autor
Dobrin Mara

Ultimele articole

Cum sa bei apa corect, ca sa slabesti?

Cum sa bei apa corect, astfel incat rezultatele sa fie mai mult decat imbucuratoare? Despre…

22 de ore

Cum iti sustii copilul, in perioada liceului? Sfaturi utile

Vrei sa iti sustii copilul, astfel incat sa ia cele mai intelepte decizii in perioada…

2 zile

4 obiceiuri zilnice care iti saboteaza starea de bine

Poate ai zile in care te simti lipsita de energie, fara chef sau pur si…

3 zile

Cum sa petreci primele 10 minute ale zilei?

Te-ai gandit vreodata cum sa petreci primele 10 minute ale zilei? Daca vrei sa faci…

3 zile

Cheia succesului in procesul de slabire

Avem vesti bune astazi, in contextul in care am gasit cheia succesului in procesul de…

6 zile

Esti dependenta de zahar? Iata cateva semne clare

Dependenta de zahar este o chestiune cat se poate de serioasa. In special in ziua…

7 zile

Acest site foloseste Cookie-uri