X

Prevenirea osteoporozei. Alimente pentru un sistem osos puternic

Prevenirea osteoporozei este una dintre cele mai bune idei, odata cu inaintarea in varsta. Mentinerea unei diete echilibrate reprezinta o parte foarte importanta atat pentru sanatatea generala cat si pentru cea osoasa.

Din fericire, anumite alimente si suplimente pot ajuta la prevenirea osteoporozei si pot oferi numeroase alte beneficii. Vorbim despre reducerea riscului de aparitie a bolilor cardiovasculare, a diabetului si asa mai departe.

Osteoporoza este o afectiune caracterizata prin scaderea densitatii osoase, facand astfel ca oasele sa fie mult mai predispuse la fracturi de fragilitate.

Prevenirea osteoporozei – alimente esentiale

Pentru a avea oase puternice si rezistente este necesara vitamina D, substanta fara de care organismul nu ar putea absorbi eficient calciul. Chiar daca majoritatea persoanelor primesc aceasta vitamina prin expunerea corecta la soare sau prin folosirea suplimentelor, exista alimente care pot reprezenta surse destul de bune ale acestei vitamine. Printre acestea carnea de somon si de ton, conform Mediafax.

Cu toate ca nucile pot reprezenta o sursa modesta de calciu, acestea ofera insa alti doi nutrienti importanti sanatatii osoase: magneziul si fosforul. Fosforul reprezinta un element esential al oaselor iar magneziul ajuta la absorbtia si retentia calciului in oase. Ambii nutrienti reprezinta motive clare sa iei in considerare consumul de nuci si alune cum ar fi caju, fistic, pecan, arahide etc.

Consuma aceste alimente in timpul gustarilor dintre mese.

Alimente ideale pentru sistemul osos – boabele de fasole

Indiferent de tipul lor, boabele de fasole reprezinta surse bune de magneziu, calciu si fosfor. Mai mult decat atat, acestea tind sa fie bogate si in fibre si proteine, facandu-le astfel un aliment foarte important in special pentru persoanele cu diete vegetariene.

Combinarea acestora cu legume frunzoase care reprezinta alta sursa de calciu si vitamina K poate ajuta semnificativ la atingerea obiectivului zilnic de nutrienti esentiali pentru mentinerea sanatoasa a oaselor.

Toate aceste alimente si multe altele pot fi folosite pentru a ajuta la obtinerea unui sistem osos puternic, prevenind astfel aparitia osteoporozei si a altor probleme osoase.

Oase puternice – ce este de facut?

Si mai este o “coincidenta” pe care au observat-o oamenii de stiinta. In tarile in care consumul de lactate este redus rata de fracturi a oaselor este de asemenea foarte scazuta.

Si nu conteaza doar sa consumam alimente cu calciu, ci ca acesta sa fie absorbit in corp. Este necesar sa fie procesat corect pentru a sustine oasele si a nu cauza afectiuni la nivelul organismului.

98% din calciu este la nivelul oaselor…mai multe despre calciu >>>

Afectiuni si tratamente
Tags: alimente osteoporozaalimente sistem ososprevenirea osteoporozei
Leave a Comment