X

NU incepe dieta de slabire de la prima ora!

Poate ca stii deja ca o dieta de slabire nu ar trebui sa inceapa la prima oara. Sau poate este pentru prima oara cand auzi aceasta informatie si ai dori sa stii mai multe.

Oricum ar sta lucrurile, avem o certitudine: nu este indicat sa incepi dieta de slabire de dis-de-dimineata. Adica, nu este deloc o idee buna sa te privezi de nutrienti, minerale si vitamine.

De exemplu, acelea dintre voi care consuma doar un iaurt sau un fruct si …cam atat, nu procedeaza bine. In sensul ca foamea se va instala rapid, iar la pranz ai putea manca mai mult decat voiai.

Cu alte cuvinte, prima masa a zilei este foarte importanta. Aflam mai multe despre aceste lucruri in cele ce urmeaza.

Dieta de slabire nu incepe la prima ora – iata de ce

Pentru ca vrei sa faci lucrurile bine, iar nutritionistii te sustin in acest demers. Medicul diabetolog Laura Ene, a explicat pentru Digi24 ca este vital sa nu ne asezam la masa de seara flamanzi.

Evident ca atunci cand venim seara acasa avem tendinta de a da iama in frigider…Dar acest lucru nu trebuie sa se petreaca in acest mod. Si vei reusi sa eviti acest pericol atat timp cat vei manca de-a lungul zilei.

„….si ajung seara acasa flamanzi, obositi, mai au si o problema si s-a terminat dieta pe rafturile hipermarketurilor sau dand telefon la firmele de catering, care ofer mAncare fast food. Si uite asa s-a mai sfarsit o zi de dieta cu multe calorii seara”, a declarat medicul Ene.

Tocmai de aceea dietele restrictive, in care nu poti manca mai nimic nu fac altceva decat sa ne conduca spre mancatul compulsiv. Asa ca mancam orice in cantitati prea mari. In acest mod, pierdem iarasi startul dietei si trebuie sa o luam din nou de la capat.

Dieta de slabire nu incepe la prima ora – despre regimurile drastice

Am mai discutat, dar in cursul zilei de astazi vom relua. Este vorba despre faptul ca regimurile de slabire foarte drastice iti pot crea probleme. Nu fac altceva decat sa te ajute sa slabesti pe moment, dupa care vei lua rapid in greutate, cand vei reveni la o dieta normala.

De ce? Pentru ca functioneaza doar atunci cand respecti restrictiile, iar daca nu esti foarte disciplinata si post-dieta, s-ar putea sa ai surprize neplacute.

Asadar, de multe ori, dupa ce o femeie a reusit sa slabeasca un numar mare de kilograme se intampla si reversul medaliei. Le pune la loc sau chiar se ingrasa mai mult decat inainte! De ce se petrece acest fenomen?

Pentru ca oamenii care slabesc mult tind sa aiba o senzatie de foame mult mai accentuata decat se credea. Adica acestia tind sa manance si mai mult decat inainte, in special dupa ce dieta s-a incheiat. De aceea nu este foarte oportun sa tinem diete foarte drastice. Cel mai sanatos este sa slabesti 1-2 kilograme pe saptamana. Atunci cand privezi organismul de tot felul de vitamine si minerale, acesta tinde sa-si faca rezerve…mai multe despre ingrasare dupa dieta >>>

Asa ca incepe cu un mic dejun copios, dar sanatos. Cum ar fi un bol cu cereale, fructe si un pahar de lapte vegetal. Sau o omleta cu o salata de cruditati. Depinde de tine sa alegi ce ti se potriveste mai bine si vei reusi cu succes sa slabesti si sa te mentii!

Diete Slabire
Tags: dieta de slabiredieta slabire rapidamic dejun dieta de slabire
Leave a Comment