X

Cum sa-ti controlezi apetitul? Trucuri simple

Cum sa-ti controlezi apetitul pentru a nu manca mai mult decat este cazul? Despre acest subiect des intalnit vom discuta astazi si te vom ajuta sa inveti sa te echilibrezi. Atunci cand vine vorba despre mancare poate fi mai dificil decat iti imaginezi sa fii cumpatata.

Chiar si pentru cei echilibrati poate fi uneori o provocare, nu mai spunem pentru restul…Astfel ca este momentul sa afli cum sa-ti controlezi apetitul. Poate fi mai simplu decat credeai, daca esti dornica sa faci cateva schimbari. De asemenea, ar ajuta enorm sa devii mai disciplinata. Pentru ca aceasta este cheia catre o silueta de vis si o viata sanatoasa.

Traim intr-o lume in care mancarea de tip fast-food este la tot pasul si parca uneori este greu sa zici nu. Cum putem scapa de acest „supliciu”?

Despre toate acestea, plus multe sfaturi utile si usor de aplicat vom discuta in cele ce urmeaza.

Cum sa-ti controlezi apetitul? Bea apa si alege fibrele

Stiai ca de fiecare data cand iei o gura de apa „amani” o pofta care nu este deloc binevenita? Asa ca asigura-te ca ai mereu o sticla de apa plata la tine, fie ca esti la serviciu sau pe strada. Cand vrei sa scapi de o pofta exagerata de mancare sau o tentatie de acest gen, bea apa. Desigur ca pofta sau foamea nu vor disparea de la sine, dar cu siguranta te vei simti mult mai bine pentru ca ai rezistat provocarii.

Consuma fibre. Asa ca incepe ziua cu un bol generos de cereale integrale, nuci, legume, fructe, salata verde, etc. Fibrele sunt vitale pentru conferirea si sustinerea acelei senzatii de satietate dupa care tanjim cu totii. Cu siguranta ca atunci cand nu iti este foame tentatiile culinare sunt mai mici.

Mananca mai incet pentru a-ti controla apetitul. Am mai vorbit despre acest lucru, dar merita sa ti-l reamintim. Cu cat mananci mai repede cu atat vei consuma mai mult! Iar acest lucru este constatat de specialistii in domeniu. Asa ca mesteca incet, incearca sa nu te uiti la televizor cand mananci.

De asemenea, stai la masa si foloseste farfurii mai mici, pentru a nu fi tentata sa umpli tot spatiul. Studiile arata ca acest truc simplu poate face diferenta…

Cum sa-ti controlezi apetitul? Schimba-ti obiceiurile

Desigur ca nu poti face acest lucru de pe o zi pe alta. Dar poti alege un desert fara zahar, in loc de unul traditional. Iar daca ai pofta de o pizza sau paste alege varianta vegetariana. Este mult mai saraca in calorii si grasimi, plus ca abunda in fibre, in special daca alegi produsele realizate din faina integrala.

Despre burgerii vegetarieni am mai discutat si stii deja ca sunt formidabili. Asa ca te invitam sa verifici retetele noastre.

Burger vegetarian cu zucchini

Ingrediente:

– 2 zucchini

– 1 morcov

– o ceapa

– 2 catei usturoi

– 1-2 oua

– faina sau drojdie inactiva

– condimente, sare, piper

Mod de preparare

Se vor da pe razatoare cei 2 zucchini, morcovul si se vor lasa putin de-o parte…vezi continuarea precum si alte retete aici >>>

Lasa la o parte sucurile carbogazoase. Pare sa fie una dintre obsesiile romanilor, avand in vedere ca sucurile se vand in cantitati uriase. Evident ca NU sunt sanatoase, plus ca abunda in zahar, chimicale si multe calorii.

Asa ca alege un suc natural de portocale sau unul de grapefruit, ajuta in procesul de slabire si sunt excelente dimineata sau dupa-amiaza. Nu uita de smoothie-uri sau ceaiuri naturale, alte alternative perfecte si gustoase.

Cum sa-ti controlezi apetitul? Scapa de mancarurile nesanatoase

Daca si tu esti adepta celor care fac „provizii” atunci cand vine vorba despre covrigei, chipsuri sau dulciuri…poate ca ar fi bine sa te opresti. Nu de alta, dar vei fi tentata sa le consumi.

Opteaza pentru gustari sanatoase, cum ar fi rondelele de orez, morcovii, fructele de padure sau migdalele. Evident ca nici acestea nu trebuie consumate in exces ci doar atunci cand iti este foame, dar nu este inca ora mesei.

Mananca la ore exacte, se pare ca ajuta mai mult decat ai crede. Poti slabi in acest mod, iar organismul tau se va obisnui sa manance la anumite ore. Exact ca si in cazul orei de culcare, este bine sa respectam ora mesei pentru a controla mai bine apetitul si cantitatea de mancare consumata.

Nu uita sa faci miscare, sa alegi mai des fructe si legume proaspete si sa te bucuri de intregul proces de slabire!

Ajutor slabire
Tags: apetit mancareburger vegetarianCum sa-ti controlezi apetitulpofta de mancare
Leave a Comment